Bekijk de video en ontdek waarom zoekwoorden belangrijk zijn op Pinterest

Zoekwoorden gebruiken op Pinterest

Omdat Pinterest een online visuele zoekmachine is zijn zoekwoorden heel belangrijk. Maar waar gebruik je ze en hoe werkt dat? Bekijk de video: zoekwoorden gebruiken op Pinterest!

Pinterest als online visuele zoekmachine

Wat veel ondernemers niet weten en waarin ze zich nog vaak vergissen is dat Pinterest géén social media is. Er is bijna geen interactie namelijk. Je plaats ook geen selfie om reacties uit te lokken. Je laat geen foto’s van jezelf of bedrijf zien om een kijkje achter de schermen te geven.

Het gaat veel meer om het inspireren van gebruikers.

Er is wel een mogelijheid om te reageren onder een pin maar er wordt amper gebruik van gemaakt. Op Pinterest gaat het veel meer om mooie inspirerende pins delen. De betrokkenheid vindt plaats door een pin op te slaan voor later – een repin, door erop te klikken om de afbeelding groter te bekijken of, en dat is voor bedrijven het meest interessant, erop te klikken naar de website.

Een goede match tussen zoekopdracht en pin

Omdat Pinterest als zoekmachine gebruikt wordt wil jij dat jouw pins bij een zoekopdracht bovenin komen te staan. Net zoals op google. Gebruik dus de juiste zoekwoorden bij jouw pins en zorg dat je weet waar jouw doelgroep naar zoekt!

Bekijk de korte video hieronder.

Wil jij nog meer Pinterest tips voor bedrijven bekijken? Hier vind je een overzicht.

Pin It on Pinterest

Share This