Vind de beste zoekwoorden voor jouw bedrijf op Pinterest

Zoekwoorden gebruiken op Pinterest

Omdat Pinterest een online visuele zoekmachine is zijn zoekwoorden heel belangrijk. Maar waar vind je de juiste zoekwoorden op Pinterest, hoe gebruik je ze en hoe werkt dat? Lees hier meer over zoekwoorden gebruiken op Pinterest.

Pinterest als online visuele zoekmachine

Wat veel ondernemers niet weten en waarin ze zich nog vaak vergissen is dat Pinterest géén social media is. Er is namelijk bijna geen interactie.
– Je plaatst namelijk geen selfies om reacties uit te lokken
– Je laat geen foto’s van jezelf of jouw bedrijf zien om een kijkje achter de schermen te geven
– Je stelt geen vragen in je pins

Het gaat veel meer om het inspireren van gebruikers.

Er is wel een mogelijheid om te reageren onder een pin maar er wordt amper gebruik van gemaakt. Op Pinterest gaat het veel meer om mooie inspirerende pins delen.

De betrokkenheid vindt plaats door een pin op te slaan voor later, door erop te klikken om de afbeelding groter te bekijken of erop te klikken naar de website. En dat is natuurlijk van enorme waarde.

Een goede match tussen zoekopdracht en pin

Omdat Pinterest als zoekmachine gebruikt wordt wil jij dat jouw pins bij een zoekopdracht bovenin komen te staan. Net zoals op Google. De juiste zoekwoorden gebruiken op Pinterest bij jouw pins en in je account is dus heel belangrijk.

Zoekwoorden vinden op Pinterest

Gebruik de zoekbalk bovenin Pinterest om de juiste zoekwoorden te vinden. Maak een lijst met relevante zoekwoorden voor jouw bedrijf. Kies voor brede zoekwoorden en meer specifieke zoekwoordcombinaties. Duik in de wereld van jouw doelgroep. waar zoekt hij/zij naar. Welke woorden gebruikt die persoon?

Type het woord in de zoekbalk en klik op enter. Nu zie je een uitklapbalk met allerlei opties. In het voorbeeld zien we interieurstyling met een lijst met mogelijkheden. Klik je op Interieurstyling scandinavisch dan krijg je daar verschillende pins over te zien. 

Je kan vervolgens nog verder klikken en zien of er meerdere zoekwoordcombinaties zijn met “interieurstyling scandinavisch”.

De zoekbalk gebruiken op Pinterest

SEO voor Pinterest

Voordat je dus aan de slag gaat met pinnen. Is het belangrijk om eerst aandacht te besteden aan het vinden van de juiste zoekwoorden. Hier heb je later profijt van. Want de zoekwoorden die jij vindt kan je vervolgens in je Pinterest-account verwerken en uiteraard ook bij je pins.

We spreken dan ook van SEO voor Pinterest. Zoekwoord optimalisatie, zodat jouw account en pins beter gevonden gaan worden!

En ga jij nu zoekwoorden gebruiken op Pinterest?

Pinterest business boost checklist

Vergroot jouw Pinterest kennis

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This