Zo kan jij Pinterest voor je laten werken

Zo kan jij Pinterest voor je laten werken

Boost jouw business Podcast aflevering #3

Hey leuk dat je weer luistert naar een nieuwe aflevering van de boost jouw business podcast. Met vandaag als onderwerp: zo kan jij Pinterest voor je laten werken.

Vorige Boost jouw business podcast

In mijn vorige podcast heb ik het vooral over content gehad.

Over hoe goede content zorgt voor een betere vindbaarheid als je het ook inzet op je website. Ik raak altijd hardvochtig of een soort strijdlustig als ik zie dat ondernemers al hun waardevolle content alleen maar delen op de socials. Ik geloof dus erg in het creëren van een goede basis. En vanuit daar verspreiden.

Start met de basis

Met de bedrijven die ik heb gehad heb ik dat altijd zo gedaan. De start was altijd een website, vindbaar worden, scoren in Google en passende content bedenken. Voor diegene die mij nog niet kennen ik begon 11 jaar geleden als ondernemer. Vanuit het niets. Ik zie mezelf og aan de keukentafel zitten. Met onrust. Ik had ontslag genomen toen mijn zoontje 1 maand was. Dus nog tijdens mijn verlof. Inmiddels was hij 6 maanden en kriebelde het weer om aan de slag te gaan.

Bovenaan in de zoekresultaten

Ik besloot een opleiding tot babymassage docent te volgen en startte vanuit het niets een bedrijf. Met daarbij natuurlijk een website. Ik wilde dat iedereen in de buurt van Utrecht mij kon vinden. Dat zodra ze babymassage cursus Utrecht intypte ik meteen bovenaan in de zoekresultaten kwam! Bij deze website deelde ik bijvoorbeeld ook meteen tips bij overstrekken van een baby, of als je baby prikkelbaar is wat je dan kan doen.

Voor mijn webshop met babyitems keek ik heel erg naar zoekwoorden die passen bij de producten en waarvan ik wist dat mensen naar zochten.

Ook bij de start van PinCreative investeerde ik enorm veel tijd in het schrijven van blogs.

Bomvol met tips en trics waarvan ik wist dat mensen naar op zoek waren. Ik zorgde ervoor dat mijn website zo snel mogelijk bovenaan in de zoekopdrachten terecht zou komen.

Lange termijn marketing

Ik maakte ook video’s en in plaats van ze alleen maar op YouTube te zetten, zette ik ze ook op mijn website. Omdat dit natuurlijk een lange termijn marketing strategie is wilde ik wel ook meteen op Instagram zichtbaar worden dus dat werd een kanaal waar ik een deel van mijn tijd in investeerde. Maar natuurlijk moest ik ook Pinterest gebruiken.

Want een Pinterest expert die zelf Pinterest niet inzet kan natuurlijk niet!

Populaire onderwerpen op Pinterest

Ook al wist ik dat op Pinterest onderwerpen zoals wonen, eten, gezondheid, quotes, fotografie natuurlijk het meest populair waren. Wist ik ook dat blogs het goed doen en er ook veel ondernemers op Pinterest aanwezig zijn.

Dus alle content die nu op mijn website stond daar kon ik heel makkelijk afbeeldingen voor maken. En al deze afbeeldingen verwees ik naar de juiste blogpost of naar de pagina met de video. Op die manier gaf ik het verkeer naar mijn website echt een boost!

Meeste verkeer en bezoekers vanuit Pinterest en Google

En nog dagelijks heb ik vanuit Pinterest bezoekers. Maandelijks zijn dat er honderden. Pinterest is by far mijn meest succesvolle kanaal als het gaat om aantallen bezoekers.

En via Google krijg ik ook veel verkeer. Als ik nu een keer geen zin heb in Insta, geen inspiratie heb, een weekendje weg ben of zoiets. Dan heb ik geen enkele stress. Want ik weet dat ik niet afhankelijk ben van social media. Mijn website wordt altijd goe gevonden en Pinterest zorgt voor een constante stroom aan bezoekers.

Zo laat je Pinterest voor je werken de tips

Zo kan je Pinterest voor je laten werken

Heel graag wil ik je vandaag een paar handvatten geven waar je zelf mee aan de slag kan gaan. En hoe je Pinterest voor je kan laten werken.

De stappen:

Stap 1 is een inkoppertje. Maak een zakelijk Pinterest account aan.

Veel ondernemers zijn prive bijvoorbeeld wel al actief op Pinterest en gaan vervolgens op dat account ook zakelijk aan de slag. Deze pins worden veel minder goed gevonden. Pas wanneer je een zakelijk account hebt gaat Pinterest jouw pins beter waarderen en in de zoekresultaten tonen.

Stap 2 is vervolgens het koppelen van jouw website aan Pinterest. je verifieert hiermee dat jij de eigenaar bent van de website en de bijbehorende url’s. Iedere pin op Pinterest kan jij namelijk een link meegeven naar een pagina op jouw website. Door dit te koppelen zullen je pins ook veel beter scoren!

Stap 3 en dit is een leuke opdracht. Ga eens op Pinterest op zoek naar zoekwoorden die passen bij wat jij doet. Die passen bij jouw bedrijf. Wat zie je dan? Welk soort pins komen er naar boven? Kan jij dat beter, mooier of zijn er nog maar weinig concurrenten. Maak een lijst met de voor jouw belangrijkste zoekwoorden. Dit vormt de basis van jouw Pinterest account.

Pinterest geen social media maar een zoekmachine

Want spoiler! Pinterest is geen social media maar echt een zoekmachine en dus zijn zoekwoorden key!!!

In een volgende podcast vertel ik je meer over zoekwoorden. Waar je geschikte zoekwoorden kan vinden, hoe je inspiratie kan opdoen voor nieuwe content. En dan ook meteen content waar jouw potentiële klanten naar zoeken!

Voor nu thanks voor het luisteren. Tot een volgende aflevering!

Pinterest business boost checklist

Vergroot jouw Pinterest kennis

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This