fbpx
Waarom een pinterest training volgen?

Waarom een Pinterest training volgen slim is

Veel ondernemers zoals jij hebben vragen over Pinterest. Het is voor velen een relatief onbekend terrein. Pinterest werkt namelijk anders dan Instagram en Facebook. Hierdoor zijn er twee groepen ondernemers en bedrijven. De ene groep geeft het op en wil geen tijd investeren in Pinterest en de andere groep wil wel maar weet eigenlijk niet precies hoe. In dit artikel geef ik je dé 7 redenen waarom een Pinterest training volgen dan een goed idee is.

Pinterest een belangrijk marketingkanaal

Als jij je in de eerste groep bevindt dan laat je Pinterest als marketingkanaal links liggen. Maar bevind jij je in de tweede groep dan weet je hoe belangrijk Pinterest als marketingkanaal voor jouw bedrijf kan zijn.

Waarschijnlijk zet je Pinterest al in maar mis je net de juiste handvatten en tools om echt goede resultaten te behalen. Of je wilt nog meer succes met Pinterest. Ik krijg dan ook vaak de volgende vragen:

Belangrijkste Pinterest vragen:

  • Hoe komen mijn pins bovenaan?
  • Hoe krijg ik meer views en volgers op Pinterest?
  • Ik wil meer traffic naar mijn website hoe kan ik dat bereiken?
  • Kan ik met Pinterest mijn email lijst laten groeien?
  • Hoe zorg ik voor meer verkopen via Pinterest?
  • Wat voor borden kan ik aanmaken?
  • Hoe maak ik mooie aantrekkelijke pins?
  • Wat voor afmeting en soort afbeeldingen kan ik het best gebruiken op Pinterest?
  • Hoe maak ik een strategie voor Pinterest?
  • Wat werkt wel en wat werkt niet op Pinterest?

En een hele belangrijke: hoeveel tijd gaat me dat kosten!!

Herkenbaar? Ik denk van wel en tijdens mijn Pinterest trainingen komen dan ook al jouw vragen aan bod. Zodat je met de juiste tools en handvatten vol energie aan je Pinterest marketing kan gaan werken!

PinCreative Pinterest training

Hoe een Pinterest training jou kan helpen

Waarom een Pinterest training volgen slim is:

Pinterest als zoekmachine

1. Pinterest werkt totaal anders dan bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Het is namelijk geen social media maar een online zoekmachine. En om die reden is het ook belangrijk dat je weet hoe Pinterest precies werkt.

Wat zijn de belangrijkste dingen die moet doen om beter zichtbaar te worden op Pinterest. Aan bod komt natuurlijk het opzetten van je zakelijke account. En de beste instellingen die daarbij horen.

Het algoritme van Pinterest

2. Weet jij hoe het algoritme werkt op Pinterest? Waar let Pinterest op bij een zakelijke gebruiker? Op deze vragen krijg jij zeker antwoord tijdens een training.

Zakelijk Pinterest account

3. Het professioneel opzetten van een zakelijk account op Pinterest is niet moeilijk. Maar heel veel zakelijke accounts zien een aantal instellingen over het hoofd. Zorg dat alles goed is ingesteld zodat je zeker weet dat jouw account professioneel opgezet is.

Gebruikers op Pinterest

4. Weet jij wat gebruikers doen op Pinterest? Waar zoeken ze naar en wie is jouw doelgroep precies? Belangrijk is dat je weet wat een gebruiker op Pinterest doet en nog belangrijker hoe hij jouw pins kan vinden.

Smartfeed, zoekoptie, volgersfeed en adverteren

5. Wist je dat Pinterest niet alleen werkt met een smartfeed? Nee, op Pinterest kunnen jouw pins op meerdere manieren gevonden worden. Dat maakt Pinterest ook zo super interessant voor bedrijven. Tijdens een training gaan we in op alle mogelijkheden.

Zoekwoorden op Pinterest

6. Zoekwoorden, zoekwoorden en nog eens zoekwoorden. Super belangrijk op Pinterest. Omdat Pinterest werkt als een zoekmachine zul je de juiste zoekwoorden moeten gebruiken. Maar waar gebruik je ze en hoe? Mag je op Pinterest ook hashtags gebruiken?

Praktische en doelgerichte Pinterest training

7. Een Pinterest training is heel praktisch en doelgericht want je neemt je laptop mee en je gaat gelijk aan de slag. Op deze manier ben je gelijk goed op weg na afloop van een training.

En weet jij al wat je gaat doen?

Ik ben Arlette en eigenaar van PinCreative. Mijn missie is om ondernemers zoals jij te helpen aan meer succes en resultaat met Pinterest marketing. Ik geef 1 op 1 trainingen, trainingen in groepsverband en neem het beheer van accounts uit handen.

Pinterest trainingen

Bekijk mijn diensten hier voor meer informatie of neem contact op als je een vraag hebt!

Checklist Boost jouw business met Pinterest. Pinterest voor bedrijven de tips voor een kick-start.

Onmisbare Pinterest tips voor jouw bedrijf

Schrijf je in voor wekelijks Pinteresting nieuws en download mijn checklist!

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This