Waarom een pinterest training volgen?

Waarom een Pinterest training volgen een slim idee is

Veel ondernemers zoals jij hebben vragen over Pinterest. Het is voor velen een relatief onbekend terrein. Pinterest werkt namelijk anders dan Instagram en Facebook. Hierdoor zijn er twee groepen ondernemers en bedrijven. De ene groep geeft het op en wil geen tijd investeren in Pinterest en de andere groep wil wel maar weet eigenlijk niet precies hoe. In dit artikel geef ik je dé 7 redenen waarom een Pinterest training volgen dan een slim idee is.

Pinterest een belangrijk marketingkanaal

Als jij je in de eerste groep bevindt dan laat je Pinterest als marketingkanaal links liggen. Om wat voor reden dan ook. Maar bevind jij je in de tweede groep dan weet je hoe belangrijk Pinterest als marketingkanaal voor jouw bedrijf kan zijn.

Waarschijnlijk zet je Pinterest al in maar mis je net de juiste handvatten en tools om écht goede resultaten te behalen. Of je doet nu maar wat en ziet dat het werkt maar je wilt nog meer succes met Pinterest. Ik krijg dan ook vaak de volgende vragen:

Belangrijkste Pinterest vragen:

  • Hoe komen mijn pins bovenaan?
  • Hoe krijg ik meer views en volgers op Pinterest?
  • Ik wil meer traffic naar mijn website hoe kan ik dat bereiken?
  • Kan ik met Pinterest mijn emaillijst laten groeien?
  • Hoe zorg ik voor meer verkopen via Pinterest?
  • Wat voor borden kan ik aanmaken?
  • Hoe maak ik mooie aantrekkelijke pins?
  • Wat voor afmeting en soort afbeeldingen kan ik het best gebruiken op Pinterest?
  • Hoe maak ik een strategie voor Pinterest?
  • Wat werkt wel en wat werkt niet op Pinterest?

En een hele belangrijke: hoeveel tijd gaat me dat kosten!!

Herkenbaar? Ik denk van wel en tijdens mijn Pinterest trainingen komen dan ook al deze vragen aan bod. Zodat je met de juiste tools en handvatten vol energie aan je Pinterest marketing kan gaan werken!

Laat jouw bedrijf groeien met Pinterest

Hoe een Pinterest training jou kan helpen

Pinterest als zoekmachine

Pinterest werkt totaal anders dan bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Het is namelijk geen social media maar een online zoekmachine. Maar wat zijn nou die verschillen en hoe kan jij dat gebruiken. Om die reden is het ook belangrijk dat je weet hoe Pinterest precies werkt.

Wat zijn de belangrijkste dingen die moet doen om beter zichtbaar en vooral dus vindbaar te worden op Pinterest. Natuurlijk hoort daar het goed inrichten en opzetten van je zakelijke account bij. Inclusief het gebruik van de goede zoekwoorden!

Het algoritme van Pinterest

Weet jij hoe het algoritme werkt op Pinterest? Waar let Pinterest op bij een zakelijke gebruiker? Op deze vragen krijg jij zeker antwoord tijdens een training.

Moet je hashtags gebruiken? Moet je iedere dag iets pinnen? Mag ik ook van andere repinnen? Welke tijd is de beste tijd om te pinnen? En ga zo maar door.

Zakelijk Pinterest account

Het professioneel opzetten van een zakelijk account op Pinterest is niet moeilijk. Maar heel veel zakelijke accounts zien een aantal instellingen over het hoofd. Zorg dat alles goed is ingesteld zodat je zeker weet dat jouw account professioneel opgezet is.

Gebruikers op Pinterest

Weet jij wat gebruikers doen op Pinterest? Waar zoeken ze naar en wie is jouw doelgroep precies? Belangrijk is dat je weet wat een gebruiker op Pinterest doet en nog belangrijker hoe hij jouw pins kan vinden.

Smartfeed, zoekoptie, volgersfeed en adverteren

Wist je dat Pinterest niet alleen werkt met een smartfeed? Nee, op Pinterest kunnen jouw pins op meerdere manieren gevonden worden. Dat maakt Pinterest ook zo super interessant voor bedrijven. Tijdens een training gaan we in op alle mogelijkheden. Inclusief advertenties en contentideeën.

Zoekwoorden op Pinterest

Zoekwoorden, zoekwoorden en nog eens zoekwoorden. Super belangrijk op Pinterest. Omdat Pinterest werkt als een zoekmachine zul je de juiste zoekwoorden moeten gebruiken. Maar waar gebruik je ze en hoe? Mag je op Pinterest ook hashtags gebruiken?

Praktische en doelgerichte Pinterest training

Een Pinterest training van PinCreative is heel praktisch en doelgericht want je neemt je laptop mee en je gaat gelijk aan de slag. Op deze manier ben je gelijk goed op weg na afloop van een training.

Even voorstellen

Ik ben Arlette en eigenaar van PinCreative. Mijn missie is om ondernemers zoals jij te helpen aan meer succes en resultaat met Pinterest marketing. Ik geef 1 op 1 trainingen in-company, online Pinterest trainingen zodat je zelf aan de slag kan gaan en ik heb een e-book geschreven. Daarnaast vind ik het ook tof om inspirerende lezingen te geven over Pinterest.

Wil jij echt serieus aan de slag met Pinterest?

👉 Pinterest VIP traject
👉 Pinterest online training

of iets op maat? Bel of mail!

info@pincreative.nl – 06-42232236

Pinterest business boost checklist

Vergroot jouw Pinterest kennis

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This