Waardevolle landingspagina's voor Pinterest

Waardevolle links voor Pinterest toevoegen aan je pins

Wat je vaak leest is dat Pinterest zo’n enorme boost kan geven aan de aantallen bezoekers naar je website. En dat klopt. Hoewel de afgelopen jaren het wel steeds minder is geworden door de komst van adverteren, is 1 van de krachten van Pinterest het feit dat je iedere pin kan voorzien van een link. In dit blog vandaag welke waardevolle links voor Pinterest heb jij en kan jij toevoegen aan je pins?

Pinterest en bloggen

Toen Pinterest in 2010 verscheen was het platform vooral bedoeld voor bloggers die onderling hun blogs deelden. Je kon ook alleen deelnemen op Pinterest per uitnodiging. In de jaren erna veranderde er een hoop! Nog steeds is Pinterest een hele krachtige tool in combinatie met bloggen. Waarom?

Bouwen aan know like trust met Pinterest

Met bloggen kan je heel goed bouwen aan je know, like, trust. Mensen kopen pas iets bij je als ze je kennen, leuk vinden en vertrouwen. In dat proces helpt het om met jouw kennis en expertise te bloggen.

Voor iedere blog die jij hebt geschreven kan je een pin maken. Wanneer jij deze pin upload op Pinterest kan je er een url bij vermelden. Heb jij meerdere blogs? Dan zijn dat allemaal waardevolle links voor Pinterest.

Pins waar gebruikers op klikken komen uit op je site. Daar lezen ze je tips, een lekker recept, een diy of iets anders. Daarnaast zijn blogs natuurlijk ook nog eens fijn voor de vindbaarheid in Google.

Win-win dus!

Pinterest als verlengstuk van je webshop

Naast het bloggen heb je als webshop ook waardevolle links voor Pinterest. Al jouw producten kan je op Pinterest zetten. Je kan ook hierbij beeld wat je op Pinterest zet voorzien van een link. Zo stimuleer je bezoekers een kijkje te nemen op je site.

Catalogi (winkeloptie)

Naast dat je mooi sfeerbeeld van je producten erop kan zetten kan je ook jouw productfeed (catalogus) uploaden op Pinterest. Zo kunnen gebruikers van Pinterest van inspiratie direct overgaan tot de aanschaf!

Iedere pin verwijzen naar een waardevolle landingspagina

Het allerbelangrijkste wat je mag onthouden is dat wanneer je beeldmateriaal upload op Pinterest, je er altijd een link bij moet zetten. (Dat kan bij het uploaden en invullen van alle gegevens).

Dit is een van de meestgemaakte fouten op Pinterest. Niks is zo vervelend dat wanneer je een toffe pin ziet, je meer informatie wilt en je niet kan doorklikken naar de website die erbij hoort!

Jij hoeft die fout nu dus nooit meer te maken 😉

Pinterest business boost checklist

Vergroot jouw Pinterest kennis

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This