Plugins en makkelijke koppelingen met Pinterest

Plugins gebruiken voor Pinterest

Het koppelen van je website aan Pinterest vergt wat technische kennis. Dat kan afschrikken als je daar nooit iets mee hebt gedaan. Voor verschillende websites zijn er verschillende mogelijkheden om je website te koppelen aan Pinterest, de Pinterest-tag toe te voegen en zelfs je productfeed te installeren. Vandaag in dit blog vertel ik je over een makkelijke manier van koppelingen en plugins gebruiken voor Pinterest.

Shopify en Pinterest

Jij hebt een Shopify webshop en je wilt jouw shop graag koppelen aan Pinterest. Ook wil je jouw website claimen en de tags installeren. Je kan handmatig je shop koppelen of automatisch via de shopify app.

Met de app volg je de stappen en de rest gaat vanzelf. Je kan je shoppingfeed koppelen en op Pinterest zetten. De Pinterest-tag en event codes worden geïnstalleerd en alle gegevens worden gesynchroniseerd.

Bij het handmatig koppelen moet je diverse codes zelf toevoegen aan je site. Gebruik de app om alles makkelijk te maken.

Pinterest voor Woocommerce

Tot nog niet zo gek lang geleden was deze plugin alleen betaald mogelijk. Maar Pinterest en Woocommerce zijn de afgelopen tijd een samenwerking aangegaan. Deze nieuwe koppeling is vanaf nu beschikbaar met alle features die hierbij horen.

Werk jij met een WordPress website en Woocommerce? Download deze plugin dan gratis. Volg de stappen en alles wordt automatisch geïnstalleerd. Van website claimen tot het volgen van bezoekers met de Pinterest-tag. En het installeren van de catalogi (winkeloptie) binnen Pinterest. Super waardevol dus!

Tasty pins

Ben jij een blogger met een wordpress website en wil jij dat iedere pin die jij op Pinterest zet meteen de juiste info krijgt.

Denk aan de titel, omschrijving, eventueel recepten en meer? Dan is deze betaalde plugin een fijne. Op deze manier hoef jij alleen op jouw website informatie in te voeren en Pinterest synchroniseerd alles. Dat scheelt jou weer tijd om op Pinterest alles in te vullen.

Mijn webwinkel koppelen aan Pinterest

Als jij een webshop hebt met mijnwebwinkel dan zijn er andere stappen nodig die je kan volgen om jouw Pinterest account te kunnen koppelen. Niet alles is mogelijk maar met diverse ad-ons zoals “booster” kan je inmiddels ook je feed koppelen. Lees dit artikel van mijnwebwinkel om je website te claimen.

Pinterest tag voor het volgen van bezoekers en meten van advertenties

Als jij van plan bent om ook te gaan adverteren op Pinterest dan wil jij ook graag weten wat bezoekers doen op je site. En of jouw ads wel iets opleveren. Door de privacy richtlijnen wordt dit wel steeds uitdagender.

Een koppeling kan je sowieso maken en ook retargeting advertenties zijn mogelijk. Per website is het verschillend hoe je de tags installeert. Met Shopify en Woocommerce kan je de apps en plugins die ik hierboven beschreef gebruiken.

Andere opties voor Pinterest-tag koppelingen zijn

– Pixel your site (plugin)
– Google tag manager

Staat jouw website hier niet tussen? Op Google kan je vaak de koppelingen wel vinden. Of reageer even onder dit blog.

Ga jij plugins gebruiken voor Pinterest?

Pinterest business boost checklist

Vergroot jouw Pinterest kennis

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This