fbpx
Pinterest voor bedrijven inclusief 10 tips voor het gebruiken van een zakelijk account op Pinterets

Pinterest voor bedrijven

Pinterest is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Over de hele wereld zijn zo’n 250 miljoen gebruikers. Nederland telt er inmiddels ruim 3 miljoen en de verwachting is dat dit aantal komend jaar naar 3,5 miljoen gaat groeien. Daarmee wordt Pinterest voor bedrijven steeds interessanter.

Adverteren op Pinterest voor bedrijven

NIEUW! Sinds begin april kun je ook adverteren op Pinterest. Super interessant voor bedrijven. Wil jij hier meer over weten?

Bekijk mijn blog: Hoe maak je een Pinterest advertentie hier>

Pinterest zakelijk gebruiken

Pinterest is voor velen een onbekend terrein. Misschien gebruik je het wel als privégebruiker maar weet je niet goed wat het zakelijk voor je bedrijf kan betekenen. Het op een juiste manier inzetten van Pinterest kan een enorme “organische” groei opleveren.

“Pinterest is een geweldige marketingtool” 

Pinterest voor bedrijven gratis

Een zakelijk account beginnen op Pinterest is gratis. Dit werkt zo’n beetje hetzelfde als op Facebook, Instagram en andere social media kanalen. Het plaatsen van pins is ook helemaal gratis.

Het mooie aan Pinterest is dat er ook nog een enorme groei aan verkeer naar je website, naamsbekendheid en zelfs conversies kunnen ontstaan zonder daar maar een cent aan te besteden.

Note: Adverteren is nu ook mogelijk. Ik kan niet wachten! Maar ook zonder te betalen is er heel veel mogelijk. Ik deel een aantal Pinterest tips voor bedrijven die je een kick-start geven.

Pinterest voor bedrijven inclusief de tips!

Pinterest tips voor bedrijven

Zoals gezegd is Pinterest voor bedrijven een hele interessante marketingtool. Met de volgende 10 tips help ik je op weg naar een sterk Pinterest account.

Tip 1

Maak een zakelijk account aan. Heb je een persoonlijk account dan kan je deze heel simpel omzetten in een business account. Of je maakt gelijk een nieuw zakelijk Pinterest account aan. 

Persoonlijke borden en pins?

Heb je nog een aantal persoonlijke borden op je account? Verberg deze dan eerst. Alle borden die zichtbaar zijn moeten relevant zijn voor jouw bedrijf. Ze vertegenwoordigen waar jouw bedrijf voor staat. Verwijder ze niet meteen, maar verberg of archiveer ze.

Tip 2

Kies de juiste profielfoto. Dit kan een afbeelding zijn van jezelf, als je het gezicht bent van je bedrijf. Voor grote bedrijven is het gebruik van een logo het meest voor de hand liggend.

Tip 3

Vul je rest van het profiel juist in. Gebruik een naam die overeenkomt met de bedrijfsnaam. Beschrijf in het “over jou” gedeelte waar je bedrijf voor staat, wat het doet en wat je bedrijf voor dienst/product aanbiedt.

Extra: verwerk een aantal zoekwoorden in de omschrijving.

Tip 4

Claim je website, zodat je een geverifieerd account hebt. Jouw pins krijgen dan voorrang op pins van privégebruikers. Daarnaast is onder iedere pin je profielfoto te zien, je hebt inzicht in statistieken en het is in de toekomst een must mocht je willen adverteren op Pinterest.

Tip 5

Maak tussen de 15-20 borden aan. Houd hierbij jouw doelgroep in je achterhoofd. Wat wil hij of zij lezen en zien. Creëer borden die relevant zijn voor jouw business. Verwerk in de bordnaam en omschrijving altijd zoekwoorden. Maak de omschrijving beschrijvend en ga geen zoekwoorden opsommen.

Extra tip: gebruik bijvoorbeeld de categorieën op je website als bordnamen.

Tip 6

Vul de borden met relevante pins voor dat desbetreffende bord. Dit kunnen pins zijn die verwijzen naar jouw eigen content. Blogs, producten, artikelen, video’s en andere content. Je kunt de borden aanvullen met repins. (Repins zijn pins van anderen)

Dit hoeft trouwens niet! Je mag en kan ook zeker alleen jouw eigen content delen. 

Tip 7

Maak goede pins. Het plaatsen van Pinterestproof afbeeldingen is heel belangrijk. Denk hierbij aan mooi beeldmateriaal, jouw unieke huisstijl, kleurgebruik en logo. Maak het herkenbaar. Verwijs een pin altijd naar de url van jouw website, blog, video of post. 

Extra: gebruik in de pintitel, pinomschrijving altijd relevante zoekwoorden. Op die manier wordt jouw pin vindbaar!

Meer over het maken van de perfecte pin vind je hier>>

Tip 8

Pin dagelijks! Net zoals bij alle andere online marketinguitingen zal je bij Pinterest actief aanwezig moeten zijn. Actieve zakelijke gebruikers worden beloond met meer vertoningen. Minimaal 5 pins per dag, nog beter 15 keer per dag. Meer dan 30 is niet nodig 😉

Ik hoor je al zuchten… Hoe ga ik dat doen!!

Tip 9

Gebruik een planner om al jouw pins in te plannen. Werk een week, 2 weken of zelfs maanden vooruit. Een hele fijne planner is Tailwind. 

Mocht je interesse hebben? Via de volgende affiliate link kun je een GRATIS account aanmaken en ontvang je de eerste 100 pins gratis. Daarna kost het je ongeveer €15,- per maand.

Als je deze link gebruikt ontvang ik een klein percentage naar > TAILWIND

De laatste Pinteresttip voor bedrijven nummer 10:

Mijn laatste tip is: download mijn gratis checklist als je zelf aan de slag wilt gaan met de tips. KLIK HIER

Pinterest training op maat

Wil je echt een Pinterest expert worden, ben jij online marketeer, social media expert en wil je alles weten over Pinterest voor bedrijven?

Boek dan een Pinterest training. In een training op maat vertel ik je wat wel en niet werkt. Help ik mee aan een effectief strategisch plan. Kan ik je helpen met het implementeren van Pinterest in de huidige marktingmix van jouw bedrijf.

Maar bovenal beantwoord ik alle vragen die jij hebt over het gebruik van Pinterest en gaan we direct aan de slag met jouw Pinterest account!

Ja, hier wil ik meer over weten! >>>

Categorieën

Gratis checklist Pinterest voor bedrijven!

Schrijf je in en ontvang mijn GRATIS checklist. "Boost jouw business met Pinterest"

Ontvang maximaal 1x per week een Pinterest-tip in je inbox!

Inschrijving is gelukt! Go check je email.

Pin It on Pinterest

Share This