Pinterest voor bedrijven veelgestelde vragen

Pinterest voor bedrijven; de veelgestelde vragen voor jou op een rij

Waarom is Pinterest voor bedrijven interessant?

Pinterest is altijd al een beetje een “gek” socialmediakanaal geweest. Het begon als een grote catalogus vol afbeeldingen van voornamelijk breiwerk, knutselen en DIY’s. Deze werden verspreid onder bloggers en je kon alleen op het platform als je uitgenodigd werd. Nu zijn we meer dan 10 jaar verder en is Pinterest een volwaardige marketingtool te noemen en daarmee heel interessant voor jouw bedrijf.

Ieder bedrijf kan namelijk een zakelijk account aanmaken. Op dit account kan je borden maken. Deze borden kan je het best vergelijken met een soort mappen. In deze mappen (ook wel moodboards genoemd) verzamel je relevante pins. En met relevant bedoel ik pins die passen bij jouw bedrijf.

Hoe werkt Pinterest lees mee op PinCreative. In dit uitgebreide artikel vertel ik alles wat je met weten

Wat is een pin op Pinterest?

Een pin is een afbeelding. Deze afbeelding kan je als bedrijf helemaal zelf vormgeven. Het best werken verticale beelden met een afmeting van 2:3. Deze pins verwijs je vervolgens naar een landingspagina naar keuze. Iedere afbeelding (iedere pin dus) heeft een link. Zo kan jij de gebruiker van Pinterest dus inspireren en ervoor zorgen dat ze doorklikken naar jouw website. Maak dus ook Pinterest proof afbeeldingen.

Op deze manier draagt Pinterest bij aan een continue stroom aan bezoekers naar je site. En dit is nog maar één van de vele voordelen.

Pinterest online cursus: de basis voor creatives, fotografen, vormgevers

Is Pinterest een zoekmachine of social media kanaal?

Pinterest gebruikers zijn vooral op zoek naar inspiratie. Je zoekt bijvoorbeeld naar jouw droominterieur, een droomoutfit of een heerlijk recept. Dit doe je in de zoekbalk. Pinterest is na Google en YouTube de grootste zoekmachine. Als bedrijf is het interessant als jouw pins gevonden worden en jij de inspiratie kan geven waar gebruikers naar zoeken. Jij deelt jouw beste content in de vorm van een “pin”. Zo maken gebruikers kennis met jouw producten, blogs en diensten. Gebruik zoekwoorden in jouw hele Pinterest account.

Hoe kan ik mijn bedrijf aanmelden op Pinterest?

Aanmelden kan heel makkelijk op Pinterest. Je kiest bij het aanmelden voor een zakelijk account en vult alle gegevens in. Vervolgens ga je jouw account stap voor stap vullen en optimaliseren. Ik heb een gratis checklist geschreven wat je hierbij op weg helpt.

Is Pinterest gratis?

Pinterest is voor zowel de privé gebruiker als de zakelijke gebruiker gratis. Als zakelijke gebruiker kan je zowel organisch = gratis als door middel van advertenties = betaald jouw merk, product of dienst onder de aandahct brengen.

Als privé gebruiker betaal je in feite aan dit soort apps (net zoals bij Instagram en Facebook) met jouw aandacht. Hoe langer jij rondkijkt des te meer advertenties kan Pinterest aan je laten zien. En dat is het hele verdienmodel van alle platformen. Of het nu gaat om Google, Youtube, Facebook of Instagram door advertenties verdienen ze geld.

Wat zijn onmisbare Pinterest tips om te starten?

De volgende stappen en onmisbare tips voor meer succes en resultaat op Pinterest heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet.  Schrijf je vooral in voor mijn checklist. Dat is een heel handig stappenplan voor een goede start op Pinterest.

Pinterest voor bedrijven inclusief de tips!

De volgende dingen zijn in elk geval noodzakelijk voor succes:

  1. Gebruik een zakelijk account
  2. Claim je website
  3. Vul alle instellingen op de juiste manier in
  4. Maak borden aan die passen bij jouw bedrijf
  5. Vul de borden met goede pins
  6. Verwijs iedere pin naar een goede landingspagina op jouw website
  7. Maak bij iedere pin gebruik van goede zoekwoorden

Hoeveel borden moet ik maken?

Als je pas net begint met Pinterest voor jouw bedrijf dan zijn zo’n 10 tot 15 borden prima. Meer mag ook maar dan moet je ze wel met regelmaat kunnen vullen met toffe pins. Pinterest waardeert borden waar regelmatig nieuwe pins in komen nou eenmaal beter.

Borden zijn net als de categorieën op een website of de mappen op je computer. Ze zorgen voor structuur en je kan ze allemaal een naam geven.

Wat kan ik pinnen?

Je kan afbeeldingen pinnen. Je kan meerdere afbeeldingen achter elkaar pinnen als een carrousel. Ook video’s werken heel goed op Pinterest. Zorg dat iedere pin die jij op Pinterest zet een link heeft naar de goede landingspagina.

En pin alles waarvan jij denkt dat jij jouw doelgroep ermee kan inspireren. Verwijs naar blogs, artikelen, producten, inspiratie pagina’s, recepten, categorieën, een opt-in pagina enz.

Hoeveel kost adverteren op Pinterest?

Wil je naast organisch bereik ook sneller onder de aandacht komen op Pinterest? Dan kan je ook adverteren op Pinterest. De kosten zijn natuurlijk per bedrijf verschillend. Maar over het algemeen geldt dat de kosten per klik (CPC) tussen de € 0,10 en € 0,20 cent liggen.

De kosten per 1000 impressies (CPM) liggen rond de € 1,50. Vergeleken met bijvoorbeeld Facebook is dat een stuk lager.

Adverteren op Pinterest kan voor de verschillende fases in de klantreis ingezet worden. De meeste bedrijven zien vooral goede resultaten voor meer naamsbekendheid en overweging.

Hoe kan ik video op Pinterest gebruiken?

Video wordt ook op Pinterest steeds belangrijker. Pinterest geeft aan video steeds meer voorrang. Door middel van video kan jij de gebruiker van Pinterest enorm inspireren en kennis laten maken met jouw bedrijf.

Laat bijvoorbeeld zien wat voor producten je hebt, hoe mensen dingen zelf kunnen maken enz. De mogelijkheden zijn eindeloos. Houdt rekening met de behoefte van de Pinterest gebruiker. Zij zijn op zoek naar dingen om te doen, te kopen of te proberen.

Waar kan ik een Pinterest cursus of training vinden?

Zin om zelf aan de slag te gaan met Pinterest voor jouw bedrijf, en kan je wel wat hulp gebruiken? Er zijn verschillende mogelijkheden. Van een online training tot een 1 op 1 Pinterest training op maat.

📌 PinCreative diensten.

Staat jouw vraag er niet tussen, heb jij een opmerking of wil je iets anders delen? Laat een reactie hieronder achter of stuur mij een mail info@pincreative.nl

Happy pinning 📌

Arlette

Pinterest business boost checklist

Vergroot jouw Pinterest kennis

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This