Pinterest trends herfst editie Wat zijn de komende maanden de trends op Pinterest. Denk herfst, Halloween en meer!

Pinterest trends herfst: special edition!

In dit artikel dé Pinterest trends van de maanden september en oktober samengevoegd. De Pinterest trends herfst editie! Alle Pinterest herfst trends op een rij. Wat moet je als ondernemer, blogger of webshopeigenaar pinnen? En waar zoeken gebruikers in deze maanden naar.

Herfst op Pinterest

Vanaf september tot aan november domineert herfst op Pinterest. Van recepten met pompoen tot aan Halloween en herfstknutsels op school. Dit zijn de meest populaire zoekopdrachten op Pinterest.

Halloween op Pinterest

In Amerika is Halloween natuurlijk huge! In Nederland nog niet zo enorm maar er is zeker steeds meer aandacht voor. Ook Nederlanders vinden Halloween steeds leuker worden en zoeken naar inspiratie op Pinterest.

Denk aan:

 • Halloween kostuums, verkleedkleren
 • Halloween make-up tips, tutorials, video’s
 • Versieringen in en rondom het huis
 • Spelletjes en recepten

Pinterest Tip: type in de zoekbalk het woord halloween in en kijk welke zoekwoorden en combinaties er allemaal zijn. Ook kan je als gebruiker meteen shoppen! Super interessant voor de webshopeigenaren onder ons.

Voorbeeld zoekopdracht:

Halloween hapjes zoekopdracht Pinterest

Top 10 kostuums gezocht op Pinterest wereldwijd:

Pinterest deed onderzoek naar welke kostuums er het meest gezocht werden wereldwijd. Ik heb het rijtje overgenomen.

Vrouwen zoeken het meest op:

 1. Powerpuff Girls
 2. Pirate
 3. Circus
 4. StrangerThings
 5. Alien
 6. Mermaid
 7. Harley Quinn
 8. 80’s costume
 9. Poison Ivy
 10. Alice in Wonderland

Mannen zoeken het meest op:

 1. Super hero
 2. Viking
 3. Spider-Man
 4. Joker
 5. Jedi
 6. Animal
 7. Circus
 8. Pirate
 9. Mad Max
 10. Robot

Meer lezen over de Halloween trends op Pinterest?
Bron: https://newsroom.pinterest.com/en/post/from-makeup-to-tattoos-weddings-or-decoration-how-to-plan-halloween-with-pinterest

Pinterest trends herfst editie

Pinterest herfstrecepten

Bij herfst denk je natuurlijk ook gelijk aan pompoen en dus worden recepten met pompoen veel gezocht. Maar ook heerlijke chocolademelk, het gebruik van kaneel en andere specerijen, appeltaarten en andere soorten comfort-food scoren goed!

Gebruikers zijn wel klaar met zomerrecepten en salades. De zoekopdrachten naar soepen, ovengerechten en taarten nemen de overhand.

Dus ben jij een foodblogger of verkoop jij producten die te maken hebben met eten en drinken? Kijk of je op deze populaire woorden kan inhaken met blogs, inspiratie, video’s enz.

Extra tip voor foodbloggers:
Overweeg rich pins te installeren en het zo voor gebruikers makkelijker te maken om ingrediënten en bereidingstijd te zien.

Fashion en beauty

Ieder seizoen worden er nieuwe collecties uitgebracht en zo ook de nieuwste herfstcollecties op Pinterest. Laat bijvoorbeeld met een carrousel pin zien waar de nieuwe collectie uit bestaat. Denk aan de nieuwste meisjesjassen, nieuwe lipsticks, oogschaduw of bijvoorbeeld schoenen. Ook veelgezocht zijn haartrends voor de herfst en winter.

Mensen zijn op zoek naar warmere comfy kleding en Pinterest is dé plek bij uitstek om je nieuwe collectie te showen. Maak ook gebruik van video!

School, knutselen en traktaties

School is weer volop bezig en dus zijn moeders en leerkrachten Pinterest aan het afstruinen voor herfstinspiratie. Vooral knutselen met herfstbladeren en kastanjes zijn populair. Ook zoeken er nog steeds veel gebruikers op traktaties en leuke herfstwerkjes. Zorg dat je zichtbaar wordt met al je herfstcontent!

Holiday season

Zo noemen ze in Amerika deze periode. Er staan namelijk nogal wat feestelijkheden te wachten. In Amerika met Halloween, Thanksgiving en Kerst. Deze periode is meestal de meest drukke periode op Pinterest. Dagelijks actief zijn is een must om goed zichtbaar te worden tussen alle biljoenen pins!!

Wooninspiratie en decoratie

Natuurlijk zijn er ook weer allerlei nieuwe collecties te vinden voor komend seizoen. Nieuwe kleuren, verven, stoffen, decoratie en meer. Mensen zoeken naar warmte en zeker ook in hun huis.

Warme dekens, fijne kussens en gezellige accessoires zoals kaarsen. Deel je content of blogposts met de herfsttrends op het gebied van wonen en inspireer gebruikers om ook thuis deze sfeer te creëren.

Borden aanmaken Pinterest

Extra tip:
Maak speciale borden aan. En geef de borden goede zoekwoorden. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van bordnamen.

 • Herfsttrends fashion 2021
 • Woontrends winter 2021
 • Halloween kostuums
 • Halloween hapjes
 • Herfstrecepten
 • Pompoenrecepten
 • Appelrecepten
 • Kaneelrecepten
 • Haartrends herfst/winter 2021

Maak het zo specifiek mogelijk. Doe dit alleen wanneer je ook voldoende content hebt om te pinnen. Maak borden algemener als je maar weinig specifieke content hebt.

Productpins maken

– Upload een sfeerbeeld als pin
– Vul de titel en pinomschrijving in.
– Klik op het labeltje links op de afbeelding en voeg de producten van deze afbeelding/pin als losse pins toe.

Op deze manier kunnen shops inspirerende pins maken en vervolgens kunnen gebruikers (pinners) deze items meteen shoppen.

Adverteren op Pinterest

Voor bedrijven met advertentiebudget is het makkelijker om op het juiste moment onder de aandacht te komen van de doelgroep. Adverteren is de afgelopen maanden steeds zichtbaarder geworden op Pinterest. Meerdere bedrijven hebben al het een en ander getest. Wil jij jouw herfstcollectie, actie of ander product op het goede moment onder de aandacht brengen? Lees dan mijn tips voor adverteren op Pinterest hier.

Extra tip:

Bij het opzetten van een goede advertentie is het belangrijk een goede Pinterest-afbeelding te gebruiken. Maar niet alleen bij adverteren. Eigenlijk alle pins die je maakt en plaatst. Wil jij weten hoe je een perfecte pin kunt maken? Lees dan dit blog.

Content bedenken en maken voor de komende maanden

In de maand september pin je vooral content over Halloween, herfst, trends, fashion en herfstrecepten. Dit blijf je de hele herfstperiode gewoon doen. Herhaal pins en plaats ze op meerdere borden. Maak ook nieuwe afbeeldingen zodat je iedere keer “vers” beeld pint.

Pinterest Sint en Kerst

In de maand oktober pin je nog steeds over herfst maar bedenk je ook dat mensen starten met zoeken naar de eerste Sinterklaas en kerst ideeën en inspiratie. Je doet er dus goed aan om de komende maanden ook al content geschikt voor november en december de Pinterest-wereld in te slingeren!

Extra tip:

Maak per landingspagina meerdere afbeeldingen en verspreid deze over de komende maanden. Tailwind is bij uitstek de plannertool om te gebruiken. Je kunt hier al je beelden (tegenwoordig ook video) inplannen. Je kunt een eigen schema maken waarbij je het aantal pins per dag instelt ook kun je meerdere borden selecteren, werken met een tijdsinterval en nog veel meer.

Life-saver als je het mij vraagt. In dit blog leg ik je er meer over uit.

Pinterest als zoekmachine

Even in de herhaling voor het geval je dit nog niet weet. Pinterest is een online visuele zoekmachine. Pinterest ziet zichzelf niet als socialmediakanaal maar echt als online zoekmachine. Er is wel de mogelijkheid om te reageren onder pins en je kunt ook berichten sturen naar volgers, vrienden en andere pinners, er wordt alleen niet veel gebruik van gemaakt. Er is veel minder interactie dan op social media als Facebook en Instagram.

Pinterest is dé plek bij uitstek om inspiratie op te doen door middel van afbeeldingen. Wist je dat Pinterest de derde in het rijtje is van zoekmachines? Google staat natuurlijk op 1, gevolgd door YouTube en daarna komt Pinterest. Pinterest is ook wel de Google van de afbeeldingen.

“Eén beeld zegt meer dan duizend woorden”

Happy-Pinning
PinCreative

Pinterest succesvol inzetten voor jouw business? Het kan! Start met mijn GRATIS checklist. Download hier>>

Pinterest business boost checklist

Vergroot jouw Pinterest kennis

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This