Pinterest tips voor beginners. Zo maak je een goede start

Pinterest tips voor beginners

Zo maak je een goede start met Pinterest

Ben jij ondernemer en heb jij een webshop, een blog of verkoop jij een dienst? Wil jij een start maken met Pinterest maar weet je niet goed waar te beginnen? Het feit dat je dit artikel leest betekent dat je interesse hebt in het gebruik van Pinterest voor jouw bedrijf. Super goed dat je hiermee wilt starten! Je bent hier aan het juiste adres. In dit blog lees je namelijk dé Pinterest tips voor beginners. Zo maak je een goede start op dit toffe platform!

Pinterest in Nederland

De mogelijkheden zijn eindeloos en de kansen groot! Voor bedrijven op Pinterest is er veel mogelijk. Denk aan meer verkeer, grotere naamsbekendheid en hogere conversies. Pinterest groeit enorm. Met meer dan 400 miljoen gebruikers over de hele wereld en ruim 4 miljoen in Nederland is jouw ideale klant zeker aanwezig op Pinterest. (Cijfers 2019/2020)

Hoe ga je dan starten met Pinterest? Volg deze stappen:

Zakelijk Pinterest account

De allereerste stap naar meer succes en resultaat met Pinterest is door gebruik te maken van een zakelijk account.

Met een zakelijk account kan jij jouw website koppelen, worden pins beter gevonden en verspreid. En daarnaast krijg je inzicht in statistieken.

Wil jij een zakelijk Pinterest account aanmaken of heb jij al een prive account op Pinterest en wil jij deze omzetten naar een zakelijk Pinterest account? Via deze link kom je bij alle Pinterest informatie over het maken van een zakelijk account.

Website claimen op Pinterest

Om ervoor te zorgen dat jouw pins goed gevonden worden is het claimen van jouw website heel belangrijk.

Dit betekent dat jij de geverifieerde eigenaar bent van de website. Als het claimen gelukt is, kan je dit zien door een wereldbolletje voor de url.

 

Zakelijk account op Pinterest met wereldbolletje voor url

Wil jij het verkeer naar jouw website goed meten en in kaart brengen? Dan is deze stap onmisbaar.

Profielinstellingen van een Pinterest account

Vul alle gegevens in die nodig zijn. Van alle Pinterest tips voor beginners is dit echt de basis. Besteed hier tijd aan.

Zorg voor een professionele look and feel. Dat begint allemaal met het gebruik van een logo, huisstijl en taalgebruik.

  • Profielfoto/logo
  • Bedrijfsnaam
  • Gebruikersnaam – url veranderen
  • Bio – schrijf een stukje tekst over wie je bent en wat je doet
  • Koppel met andere kanalen – wil jij ook content delen vanaf Instagram of bijvoorbeeld YouTube dan kun je dat hier koppelen. Ook als jij een Etsy shop hebt kan je jouw Pinterest-account koppelen. Dit is professioneel en je ziet bij iedere pin jouw profielfoto!

Extra optie:

Borden aanmaken voor Pinterest

Maak borden aan die bij jouw bedrijf passen. Borden zijn de “mappen” waarin jij alle pins gaat opslaan. Ze brengen structuur aan in jouw account.

Maak er 10 tot 15 aan als je net start met Pinterest. Meer mag ook als het maar relevant blijft en past bij jouw bedrijf. Denk aan de producten die je verkoopt, welke categorieën heb je in je webshop. Welk soort blogs schrijf je. Over welke onderwerpen weet je veel en kan je veel over delen. Waar zoeken jouw klanten op en creëer daar de juiste borden voor.

Maak jouw website Pinterest-proof

Kunnen mensen zien dat je actief bent op Pinterest? Is er een volgknop? Afhankelijk van welk platform je gebruikt: wordpress, shopify, mijnwebwinkel of iets anders kun je volgknoppen en pin-knoppen toevoegen. Kijk bij jouw hostingpartij wat er mogelijk is en voeg deze opties toe aan je website. Op die manier kunnen mensen niet alleen vanaf Pinterest terecht op jouw website maar ook vanaf jouw website pinnen!

Maak Pinterest proof afbeeldingen

Maak pins die ervoor zorgen dat mensen neiuwsgierig worden naar jouw producten, naar jouw dienst en/of blog! Pin iedere dag een aantal afbeeldingen vanaf jouw website. Denk hierbij aan verschillende soorten content.

– Blogposts
– Producten
– Categorie-pagina’s
– Inschrijven op nieuwsbrief

Pin jij vanaf je website dan neemt Pinterest met de afbeelding jouw URL gelijk mee.  Selecteer vervolgens het bord waarin je de pin wilt toevoegen. Zo blijft deze pin altijd gekoppeld aan die URL.

Pinterest tips voor beginners; zo maak je een goede start

Wil jij nog meer weten en leren over Pinterest?

Dit waren de eerste stappen op weg naar een professioneel Pinterest-account. Dé Pinterest tips voor beginners. Ik hoop dat je er wat aan hebt!

Denk jij na het lezen van dit artikel: daar wil ik meer van weten? Schrijf je dan in voor mijn wekelijkse dosis aan Pinterest tips voor bedrijven.

En download mijn GRATIS checklist. “Boost jouw business met Pinterest”

Heb jij al een start gemaakt met jouw bedrijf op Pinterest? Deel je account in de reacties dan kunnen we elkaar volgen.

Arlette

 

Pinterest business boost checklist

Vergroot jouw Pinterest kennis

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This