fbpx
Pinterest tips voor beginners

Pinterest tips voor beginners

Het feit dat je dit artikel leest betekent dat je interesse hebt in het gebruik van Pinterest voor jouw bedrijf. Super goed dat je hier mee wilt starten! Ik deel vandaag dé Pinterest tips voor beginners waarmee je gelijk aan de slag kunt gaan.

Weet je nog maar weinig van Pinterest en heb je nog geen goed idee hoe je het kunt inzetten voor jouw bedrijf lees dan vooral verder.

Gemiste kans

Het is een gemiste kans als je Pinterest niet gauw gaat inzetten. 

Pinterest groeit enorm. Met meer dan 300 miljoen gebruikers over de hele wereld en 3,5 miljoen in Nederland is jouw ideale klant zeker aanwezig op Pinterest. (Cijfers 2018/2019) De mogelijkheden zijn eindeloos en de kansen groot! Voor bedrijven op Pinterest is er veel te halen. Denk aan meer verkeer, grotere naamsbekendheid en hogere conversies.
Wauw klinkt goed toch?

5 Pinterest tips

Ik ga je, met deze 5 tips, helpen om binnen no-time een zakelijk account op te zetten.

Tip 1

Een zakelijk account aanmaken.

Maak een zakelijk account aan via pinterest.com dit is vrij simpel als je weet waar je moet zijn. (Zie afbeelding.) Heb jij al een privé account met heel veel volgers dan kun je overwegen dit om te zetten naar een zakelijk account.
Bekijk dan wel of jouw borden relevant zijn voor jouw bedrijf. Zo niet? Start dan opnieuw met een zakelijk account.

 

Hoe maak je een zakelijk account aan in Pinterest

Tip 2

Vul alle gegevens in die nodig zijn. Dit is een van de basis Pinterest tips voor beginners die ik je kan geven. Besteed hier wel even de tijd aan. Zorg voor een professionele look and feel. Dat begint allemaal met het gebruik van logo, huisstijl en taalgebruik.

  • Profielfoto/logo
  • Bedrijfsnaam
  • Gebruikersnaam
  • Bio – schrijf een stukje tekst over wie je bent en wat je doet
  • Claim je website – is dit te technisch laat het dan over aan een kenner
  • Koppel met andere kanalen – wil jij ook content delen met Facebook of bijvoorbeeld YouTube dan kun je dat hier koppelen

Extra optie:

Tip 3

Maak ongeveer 15 borden aan die bij jouw bedrijf passen.

Meer mag ook als het maar relevant blijft en past bij jouw bedrijf. Denk aan de producten die je verkoopt, welke categorieën heb je in je webshop. Welk soort blogs schrijf je. Over welke onderwerpen weet je veel en kan je veel over delen. Waar zoeken jouw klanten op en creëer daar de juiste borden voor.

Tip 4

Maak jouw website Pinproof.

Kunnen mensen zien dat je actief bent op Pinterest? Is er een volgknop? Afhankelijk van welk platform je gebruikt: wordpress, shopify, mijnwebwinkel of anders kun je volgknoppen en pin-knoppen toevoegen. Kijk bij jouw hostingpartij wat er mogelijk is en voeg deze opties toe aan je website. Op die manier kunnen mensen niet alleen vanaf Pinterest terecht op jouw website maar ook vanaf jouw website pinnen!

Tip 5

Start met Pinnen!

Pin iedere dag een aantal afbeeldingen vanaf jouw website, blog of zelfs vanaf jouw youtube kanaal. De afbeelding neemt als het ware jouw URL mee. 

Selecteer het bord waarin je de pin wilt toevoegen. 

Wil jij nog meer weten en leren over Pinterest?

Dit waren de Pinterest tips voor beginners. Ik hoop dat je er wat aan hebt!
Denk jij na het lezen van dit artikel: daar wil ik meer van weten?


Dan is mijn nieuwe e-book : “Boost jouw business met Pinterest” iets voor jou. Een uitgebreid Pinterest boek vol met tips en trucs, voorbeelden en een checklist waardoor je stap voor stap een professioneel Pinterest account kunt opzetten!

Meer info vind je hier!

Greetz,
Arlette

Pinterest-trainer

 

NIEUW – Pinterest E-book

E-book Pinterest door PinCreative "Boost jouw business met Pinterest"
Checklist downloaden boost jouw business met Pinterest

Schrijf je in en ontvang mijn GRATIS checklist

Ontvang wekelijkse tips voor nog meer succes met Pinterest!

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!

Pin It on Pinterest

Share This