fbpx
Pinterest mogelijkheden die jij nog niet kent. Nieuw in 2020

Pinterest mogelijkheden die jij nog niet kent

Pinterest verandert. Er komen functies bij er worden functies stopgezet en dat gaat in een rap tempo. In Amerika is Pinterest anders dan in Nederland daar zijn ze al een stuk verder en zijn de mogelijkheden uitgebreider.

Langzaamaan komen deze mogelijkheden ook meer onze kant op. Vandaag deel ik in dit blog een aantal mogelijkheden die jij waarschijnlijk nog niet kent van Pinterest. Maar die wel interessant zijn voor jouw bedrijf of interessant zijn om in de gaten te houden voor de toekomst.

Pinterest trends rapport

Een nieuwe tool waarbij je kan zien wat er op dit moment populiar is op Pinterest. Zo kan je meteen inspelen op de meestgezochte onderwerpen. De gegevens zijn op dit moment alleen nog beschikbaar uit de landen US, UK en Canada. (juli 2020)

Maar wij kunnen de gegevens wel inzien. En dus vind ik het wel een interessante tool om zo af en toe eens te kijken welke onderwerpen populair zijn op Pinterest in die landen.

Je kan de input bijvoorbeeld gebruiken voor jouw eigen content als er overeenkomsten zijn.

Waar vind ik Pinterest trends?

Ontdek waar mensen in de beschikbare landen naar zoeken. Via deze link kom je bij de Pinterest trends.

 

Pinterest trend rapport

Pinterest en shopify

Onlangs lanceerde Pinterest in samenwerking met Shopify nieuwe mogelijkheden. Een app waarbij je als Shopify gebruiker de gehele catalogus aan producten kan uploaden. Zo maak je jouw producten in een paar stappen “shoppable”.

Gebruikers op Pinterest hebben een hoge koopintentie en Pinterest richt zich de komende tijd steeds meer op deze e-commerce hoek. De intentie is om de stap van oriëntatie en inspiratie naar kopen te verkleinen en makkelijker te maken.

Meer lezen over deze samenwerking kan hier. Deze tool is beschikbaar in US en Canada maar zal de komende tijd verder uitgerold worden.

Shopify app Pinterest

 

De tool: lens

Een leuke feature van Pinterest die maar weinig mensen kennen.

Wat is het? Open de Pinterest app op je telefoon en klik op het “zoek” icoontje. In de balk kan je nu een zoekterm typen. Maar je ziet ook een camera icoontje.

Klik op dit icoon. Je kan nu een foto maken van een item uit je omgeving of je kiest een foto uit de gallerij. Vervolgens gaat Pinterest op zoek naar gelijke pins.

Een voorbeeld kan zijn dat je in een restaurant zit en een prachtige lamp ziet hangen. Je kan Pinterest laten zoeken naar dezelfde lamp en op deze manier zelfs overgaan tot een aanschaf. Of je bewaart de pin in een bord voor later.

Vooral een tool voor privé-gebruikers. Maar voor e-commerce bedrijven belangrijk om dus ook alle losstaande producten te uploaden.

Tip: Maak een combinatie van sfeerbeeld en losstaande producten. Upload de gehele catalogus en maak pins shoppable. Verklein de stap van inspiratie naar aankoop.

Beeld: Pinterest.com

Lens gebruiken Pinterest

 

Datum bij een bord plaatsen

Misschien is het je al opgevallen, je kan een datum selecteren bij borden. Waarom zou je dat doen? Zakelijk gezien heeft het naar mijn idee geen extra voordelen en zal je er geen gebruik van maken. Deze mogelijkheid is vooral voor privégebruikers in het leven geroepen.

Stel je bent je trouwerij aan het plannen dan kan je aangeven binnen welke periode je bijvoorbeeld een locatie gevonden moet hebben. Je kan ook notities toevoegen en je kan samen met een ander je bord vullen, ideeën uitwisselen enz.

Datum vermelden bij een bord op Pinterest

 

Product-pins maken

Voor alle mensen met een webshop is deze optie ideaal. Ook weer een tool om van inspiratie makkelijk over te gaan tot de aanschaf.

Inspireer de gebruiker met een sfeerbeeld. Upload deze op Pinterest met de juiste landingspagina gekoppeld, met een pakkende titel en omschrijving.

Zodra de pin geupload is kan je er nogmaals op klikken. Op de afbeelding zie je dat er links bovenin de hoek een icoontje van een label staat. Als je daarop klikt kan je producten toevoegen. Kies voor de producten die zichtbaar zijn op de afbeelding.

Product-pin maken voor Pinterest

Je kan volgens Pinterest wel 24 producten toevoegen maar in de praktijk blijkt dat niet altijd goed te werken. Vier lijkt op dit moment goed te kunnen.

Kijk wat geschikt is voor jouw bedrijf. Op het moment van schrijven (juli 2020) staat er bij velen “deze outfit kopen”. Ik heb er al een aantal mailtjes over gestuurd en ze zijn er aan de achterkant mee bezig. Vooralsnog ziet het er ongeveer zo uit.

Beeld: Pinterest shopinstijl.nl

Shop the look product-pin Pinterest ShopInStijl

 

Omslag wijzigen

Een optie die al wat langer bekend is maar misschien nog niet voor jou. Je kan de omslag van jouw Pinterest-account wijzigen.

Er zijn meerdere mogelijkheden.

Selecteer een bord. Dan ziet de omslag er alsvolgt uit. Met kleine pins. Beeld is van het Pinterest-account van MeditationMoments.

Meditationmoments op Pinterest

Je kan ook kiezen voor een video of afbeelding als omslag.

Dan ziet het er zo uit. Dit is de huidige variant van MeditationMoments.

Omslag video/afbeelding Pinterest-account Meditationmoments

 

Video uploaden op Pinterest

Als laatst in dit rijtje wil ik toch nog even benoemen dat video sinds een aantal maanden ook mogelijk is op Pinterest.

De meeste van mijn klanten hebben deze mogelijkheid en zien ook dat het aantal impressies (aantal keer bekeken) heel hoog is. Video wordt door Pinterest gestimuleerd.

Kijk goed wie jouw doelgroep is en waarmee jij kan inspireren. Maak korte video’s van je product, een DIY, een recept, een tip, een oefening of iets anders. Wees creatief!

Wil je precies weten hoe je video upload? Ik schreef er een uitgebreide blog over.

Video op Pinterest uploaden doe je zo

Dit zijn de nieuwe Pinterest mogelijkheden van de afgelopen maanden in 2020. 

Wil jij Pinterest ook effectief inzetten voor jouw bedrijf?

Start met mijn checklist!

Pin It on Pinterest

Share This