Pinterest marketing trends maart. De Pinterest marketing trends waar jij als ondernemer op in kunt spelen. Carnaval, pasen, buiten en meer.

Pinterest marketing trends maart

(Geschreven op februari 2019.) Jaaa, de zon is er weer! Wauw, wat een cadeautje al deze zonnestralen in februari. Een beetje gek vind ik het wel, maar je hoort me niet klagen want wat is het fijn om weer lekker in het zonnetje te kunnen zitten. Het leuke is dat door deze fijne temperaturen we ook anders gaan zoeken op Pinterest. Eens kijken naar de Pinterest marketing trends maart!

Pinterest de eerste 2 maanden van dit jaar

Maar eerst een korte terugblik op de afgelopen maanden. De eerste 2 maanden van dit jaar stonden vooral in het teken van gezond eten, gezond leven, de goede voornemens en fit worden. Je zag dus vooral veel zoekopdrachten op het gebied van gezondheid. Of dat nu sport gerelateerd was of te maken had met voeding.

Daarnaast was er natuurlijk Valentijnsdag dus dan zie je voorafgaand aan zo’n gebeurtenis een groei aan zoekopdrachten die daarmee te maken hebben.

Gebruikers zijn planners

In maart zijn mensen weer met andere dingen bezig. Bedenk dat gebruikers op Pinterest planners zijn. Ze zijn op zoek naar dingen om te kopen, om te proberen of te doen. Ze zijn op zoek naar inspiratie!

Geef jij pinnners al inspiratie met jouw content?

Nog niks met Pinterest gedaan en op zoek naar een goede start? Schrijf je in en download meteen mijn GRATIS checklist!

Wat zijn de Pinterest marketing trends maart

Met andere woorden wat zijn dé thema’s en trends in maart op Pinterest. Waar kan jij de komende maand over gaan pinnen? Wat zijn onderwerpen waar mensen naar zoeken?

Wat zijn de Pinterest marketing trends maart

Carnaval

Eind februari hebben we natuurlijk Carnaval. Mocht je nog niks gepind hebben over dit onderwerp en is deze feestdag nog niet voorbij dan kun je daar nu nog over pinnen! Deel de content die te maken heeft met Carnaval.

Denk aan carnavalproducten, carnavalblogs, carnavalmake-up tips, carnavalverkleedtips, de leukste outfits voor kinderen tijdens carnaval enz. Is Carnaval inmiddels voorbij start dan met de volgende onderwerpen.

Wat ga je nog meer pinnen in maart

Hieronder volgt een lijstje met onderwerpen die we in maart veel terug zien in de zoekopdrachten.

Alle Pinterest marketing trends in maart:

  • Pasen
  • Pastelkleuren
  • Tuinieren
  • Buiten activiteiten
  • Reizen
  • Bespaartips, budgetten, geld sparen

Paasrecepten

Heb jij een foodblog of deel jij als onderdeel van je blog recepten? Recepten blijven het altijd goed doen. Blijf ze vooral delen.

Tip: bekijk of mensen al zin krijgen in wat lichtere minder winterse recepten. En deel zeker je paasrecepten. Dan weet je zeker dat ze tegen de tijd dat het Pasen is ook gevonden worden.

DIY & Pasen

Heb jij leuke DIY tips rondom Pasen? Start met pinnen van al je content rondom dit thema. Blog jij veel over dit onderwerp of verkoop jij veel producten die te maken hebben met Pasen? Dan kun je er zelfs een bord van aanmaken.

Tuinieren, buiten en reizen

Verder kun je starten met het delen van inspirerende content rondom tuinieren, buitenactiviteiten en reizen. Ook houden mensen erg van geld besparen. Deel al je tips over dat onderwerp voor nog meer verkeer naar je website!

Evergreen content

Blijf het hele jaar door je evergreen content delen. Onderwerpen die het hele jaar goed scoren zijn: baby en kinderkamers, wooninspiratie, trouwen en feesten, trakteren, diy projecten en natuurlijk recepten!

Pinterest training

Wil je graag alles uit Pinterest halen en in een korte tijd jouw Pinterest-account optimaliseren? Ben jij klaar voor meer bezoekers naar je website, een grotere naamsbekendheid en meer conversies? 

Dan is mijn Online Pinterest Training “Master Pinterest als een pro” iets voor jou!

Meer informatie lees je hier.

Happy day!

Arlette

Checklist Boost jouw business met Pinterest. Pinterest voor bedrijven de tips voor een kick-start.

Zet de eerste stappen metPinterest

Schrijf je in en download meteen mijn checklist!

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This