Pinterest marketing trends maart

Pinterest marketing trends maart

Jaaa, de zon was er weer even! Wauw, wat een cadeautje al deze zonnestralen in februari. Een beetje gek vind ik het wel, maar je hoort me niet klagen want wat was het fijn om weer lekker in het zonnetje te kunnen zitten. Het leuke is dat door deze fijne temperaturen we ook anders gaan zoeken op Pinterest. Eens kijken naar de Pinterest marketing trends maart!

(Dit blog is geschreven in februari 2019 – Update maart 2021)

Pinterest de eerste 2 maanden van dit jaar

Eerst nog even een korte terugblik op de afgelopen maanden. De eerste 2 maanden van dit jaar stonden vooral in het teken van gezond eten, gezond leven, de goede voornemens en fit worden. Je zag dus vooral veel zoekopdrachten op het gebied van gezondheid. Of dat nu sport gerelateerd was of te maken had met voeding.

Daarnaast was er natuurlijk Valentijnsdag dus dan zie je voorafgaand aan zo’n gebeurtenis een groei aan zoekopdrachten die daarmee te maken hebben.

Helaas heeft Corona heel veel voor ons veranderd. We zitten veel meer binnen, tripjes naar het buitenland zitten er bijna niet in, eropuit trekken met het gezin is totaal anders geworden. En dat ziet Pinterest ook terug in de zoekopdrachten.

Populaire zoekopdrachten op Pinterest in het eerste deel van 2021

– Werkplek thuis inrichten
– Activiteiten thuis met kinderen
– Opruimen in huis
– Klussen in en om het huis
– In plaats van vakantie – verbouwen of een andere inrichting dus interieur is nog altijd populair
– Lekkere recepten maken met het gezin
– Corona-proof trakteren, kinderfeestje, uitjes, reizen, bruiloft
– Gezondheid, self-care, yoga, gezond eten, bewegen, sport thuis
– Thuisonderwijs, knutselen, leren en spelletjes voor thuis
– Een spa in eigen huis maken, nagels, haren, huid
– Thuis bioscoop maken, leuke gezinsdag ideeën
– Verschillende hobby’s. Schilderen, aquarellen, boeken lezen, haken, bakken, koken en andere DIY

Gebruikers zijn planners

In maart zijn mensen bezig met de maanden die komen. Bedenk dat gebruikers op Pinterest altijd planners zijn. Ze zijn op zoek naar dingen om te kopen, om te proberen of te doen. Ze zijn op zoek naar inspiratie!

Geef jij pinners al inspiratie met jouw content?

Nog niks met Pinterest gedaan en op zoek naar een goede start? Schrijf je in en download meteen mijn GRATIS checklist!

Wat zijn de Pinterest marketing trends maart

Met andere woorden wat zijn dé thema’s en trends in maart op Pinterest. Waar kan jij de komende maand over gaan pinnen? Wat zijn onderwerpen waar mensen naar zoeken?

Wat zijn de Pinterest marketing trends maart

Wat ga je pinnen in maart

Hieronder volgt een lijstje met onderwerpen die we in maart veel terugzien in de zoekopdrachten.

Alle Pinterest marketing trends in maart:

  • Pasen
  • Pastelkleuren
  • Tuinieren
  • Buiten activiteiten
  • Reizen (corona-proof)
  • Bespaartips, budgetten, geld sparen
  • Gezond eten, fit blijven/worden

PASEN op Pinterest

Een heel populaire feestdag waar echt volop op gezocht wordt is Pasen! Van recepten tot aan knutsels.

Paasrecepten

Heb jij een foodblog of deel jij als onderdeel van je blog recepten? Recepten blijven het altijd goed doen. Blijf ze vooral delen.

Tip: bekijk of mensen al zin krijgen in wat lichtere minder winterse recepten. En deel zeker je paasrecepten. Dan weet je zeker dat ze tegen de tijd dat het Pasen is ook gevonden worden.

DIY & Pasen

Heb jij leuke DIY tips rondom Pasen? Start met pinnen van al je content rondom dit thema. Blog jij veel over dit onderwerp of verkoop jij veel producten die te maken hebben met Pasen? Dan kun je er zelfs een bord van aanmaken.

Tuinieren, buitenactiviteiten en reizen

Verder kan je starten met het delen van inspirerende content rondom tuinieren, buitenactiviteiten en reizen.

Ik hoorde bij de eerste zonnestralen de hogedrukspuiten alweer uit de schuur komen. Mensen gaan hun tuin opknappen. Ook zijn moestuinen heel populair. Het verbouwen van je eigen groentes en kruiden. Dus heb jij een blog of website die in het teken staat van tuinieren? Volop pinnen over items die in het voorjaar belangrijk worden.

Helaas “mogen” we nog niet overal heen reizen waar we willen. Wel worden er al plannen gemaakt voor de toekomst. En mensen zoeken wel naar tinyhouses, vakantie in eigen land enz.

Extra tip:

In het voorjaar krijgen we opruim- en schoonmaakwoede. Alle tips rondom schoonmaken en opruimen zijn en blijven populair. Ook houden mensen erg van geld besparen. Deel al je tips over dat onderwerp voor nog meer verkeer naar je website!

Evergreen content

Blijf het hele jaar door je evergreen content delen. Dit zijn onderwerpen die het hele jaar goed scoren en waar mensen ook het hele jaar op blijven zoeken. Denk aan; baby- en kinderkamers, wooninspiratie, trouwen en feesten, trakteren, diy projecten en natuurlijk recepten.

Pinterest trends in Amerika

Pinterest komt regelmatig met trends uit Amerika. Ze zien welke zoekopdrachten er vaker terugkeren en welke er populairder worden. Zo hebben ze deze week het volgende item gepost.

De trend die Pinterest nu ziet heeft te maken met de “Future-self” de “Future-me” ik vertaal dat vrij naar je droomleven. Hoe jij eruit wil zien, hoe jouw huis eruit komt te zien, hoe je bruiloft eruit moet komen te zien, welke haren en outfits je mooi vindt en ga zo maar door. 

Als bedrijf super interessant om dit mee te nemen in de content creatie!

Meer lezen? Kan hier

Pinterest insights trends maart

Kan jij wel wat hulp gebruiken met Pinterest?

Wil je graag alles uit Pinterest halen en in een korte tijd jouw Pinterest-account optimaliseren? Ben jij klaar voor meer bezoekers naar je website, een grotere naamsbekendheid en meer conversies? 

Bekijk hier hoe ik je kan helpen.

Happy day!

Arlette

 

Pin It on Pinterest

Share This