fbpx
Pinterest marketing trends maart. De Pinterest marketing trends waar jij als ondernemer op in kunt spelen. Carnaval, pasen, buiten en meer.

Pinterest marketing trends maart

Jaaa, de zon is er weer! (februari 2019) Wauw, wat een cadeautje al deze zonnestralen in februari. Een beetje gek vind ik het wel, maar je hoort me niet klagen want wat is het fijn om weer lekker in het zonnetje te kunnen zitten. Het leuke is dat door deze fijne temperaturen we ook anders gaan zoeken op Pinterest. Eens kijken naar de Pinterest marketing trends maart!

Pinterest de eerste 2 maanden van dit jaar

Even een korte terugblik op de afgelopen maanden. De eerste 2 maanden van dit jaar stonden vooral in het teken van gezond eten, gezond leven, de goede voornemens en fit worden. Je zag dus vooral veel zoekopdrachten op het gebied van gezondheid. Of dat nu sport gerelateerd was of te maken had met voeding.

Daarnaast was er natuurlijk Valentijnsdag dus dan zie je voorafgaand aan zo’n gebeurtenis een groei aan zoekopdrachten die daarmee te maken hebben.

Gebruikers zijn planners

In maart zijn mensen weer met andere dingen bezig. Bedenk dat gebruikers op Pinterest planners zijn. Ze zijn op zoek naar dingen om te kopen, om te proberen of te doen. Ze zijn op zoek naar inspiratie!

Wat zijn de Pinterest marketing trends maart

Met andere woorden wat zijn dé thema’s en trends in maart op Pinterest. Waar kan jij de komende maand over gaan pinnen? Wat zijn onderwerpen waar mensen naar zoeken?

Wat zijn de Pinterest marketing trends maart

Carnaval

Begin maart hebben we natuurlijk Carnaval. Mocht je nog niks gepind hebben over dit onderwerp en is deze feestdag nog niet voorbij dan kun je daar nu nog over pinnen! Deel de content die te maken heeft met Carnaval.

Denk aan carnavalproducten, carnavalblogs, carnavalmake-up tips, carnavalverkleedtips, de leukste outfits voor kinderen tijdens carnaval enz.

Wat ga je nog meer pinnen in maart

Paasrecepten

Hieronder volgt een lijstje met onderwerpen die we in maart veel terug zien in de zoekopdrachten. Heb jij een foodblog of deel jij als onderdeel van je blog recepten? Recepten blijven het altijd goed doen. Blijf ze vooral delen.

Tip: bekijk of mensen al zin krijgen in wat lichtere minder winterse recepten. En deel ook zeker je paasrecepten. Dan weet je zeker dat ze tegen de tijd dat het Pasen is ook gevonden worden.

DIY & Pasen

Heb jij leuke DIY tips rondom Pasen? Start met pinnen van al je content rondom dit thema. Blog jij veel over dit onderwerp of verkoop jij veel producten die te maken hebben met Pasen? Dan kun je er zelfs een bord van aanmaken.

Tuinieren, buiten en reizen

Verder kun je starten met het delen van inspirerende content rondom tuinieren, buitenactiviteiten en reizen. Ook houden mensen erg van geld besparen. Deel al je tips over dat onderwerp voor nog meer verkeer naar je website!

Alle Pinterest marketing trends in maart:

  • Pasen
  • Pastelkleuren
  • Tuinieren
  • Buiten activiteiten
  • Reizen
  • Bespaartips, budgetten, geld sparen

Evergreen content

Blijf het hele jaar door je evergreen content delen. Onderwerpen die het hele jaar goed scoren zijn: baby en kinderkamers, wooninspiratie, trouwen en feesten, trakteren, diy projecten en natuurlijk recepten!

Heb jij mijn gratis checklist al gedownload? Dat kan hier>>>

PINTEREST TRAINING

Wil je graag alles uit Pinterest halen en ben je bereid daar een éénmalige investering in te doen dan kun je ook kiezen voor mijn Pinterest Training op maat!

Meer informatie over deze dienst kan je hier lezen>>

Happy day!

Arlette

Inschrijven

NIEUW

E-book Pinterest door PinCreative "Boost jouw business met Pinterest"
Checklist downloaden boost jouw business met Pinterest

Schrijf je in en ontvang mijn GRATIS checklist

Ontvang wekelijkse tips voor nog meer succes met Pinterest!

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!

Pin It on Pinterest

Share This