Pinterest marketing en trends onderwerpen om deze maand over te pinnen. Wat zijn de trends van Pinterest in de maand juni

De Pinterest marketing trends juni

In Nederland blijft het weer altijd wisselvallig en in mei heb ik dan zo’n zin in continu lekkere warme dagen. Maar zelfs in juni ben je hier in dit landje niet zeker van warmte en zon. Dus wat doe ik dan en vele anderen met mij op de druilerige dagen:  dromen over warmere dagen en inspiratie zoeken op Pinterest! Vandaag deel ik graag de Pinterest marketing trends juni.

Zomertrends op Pinterest in de maand juni

De maand juni staat op Pinterest in het teken van de zomer. Heb je jouw zomeritems, blogs en producten nog niet gedeeld? Snel doen!

Mensen zoeken in de maand juni nog volop naar zomertrends, zomeroutfits en alles voor in de tuin. Denk ook aan leuke uitjes en dagjes weg met het gezin. Mensen voelen dat de zomer eraan komt en zoeken inspiratie op Pinterest.

Natuurlijk zijn de scholen ook bijna klaar. Voor een aantal zitten de eindexamens erop en is het afwachten op de uitslag. Dat betekent ook feestjes en cadeautjes voor iedereen die geslaagd is!

Pin alvast vooruit voor de maanden juli en augustus

Omdat we richting de zomer gaan ziet Pinterest ook wel een dipje ontstaan in het zoekverkeer. Wanneer het warmer is gaan gewoon veel meer mensen naar buiten. En dat zie je ook terug in de cijfers, just so you know. Het ligt niet aan je strategie het ligt niet aan jouw pins het is vooral de algemene zomerdip die overal op het internet zichtbaar is. Ook op social media is er vaak minder drukte. 

Blijf Pinnen!

Neemt niet weg dat je jouw content nog steeds kunt verspreiden. Blijf ook volop pinnen. Graag zelfs want zoals ik altijd aangeef: Pinterest gebruikers zijn op zoek naar dingen om te doen, te proberen en te kopen voor in de toekomst.

Daarnaast blijven jouw pins gewoon vindbaar. Dus ook in de maanden die nog komen gaan. Voor de maanden juni, juli en augustus zijn de volgende onderwerpen belangrijk dus daar kan je nu nog volop over pinnen om vooral in juli en augustus nog een organisch bereik mee te behalen.

Pinterest trends juni - wat zijn de onderwerpen waarover je deze maand kunt pinnen

Pinterest marketing trends juni:

– Festivals en outfits
– Trouwen, jurken en alles wat daarbij hoort eventueel aangepast met nieuwe maatregelen
– Buitenactiviteiten
– Barbecuen en picknicken
– Gezonde zomerse recepten
– Zomer outfits en bikini’s en meer trends van de zomer
– Afscheidscadeautjes voor de juffen en meesters
– Fit en gezond worden

Hot in juli en augustus op Pinterest

Naast de onderwerpen die hierboven staan wordt Back tot school ook een hot item op Pinterest. Bedenk content en start met pinnen. Heb je nog oude blogposts over dit onderwerp? Maak er een mooie Pinterestproof afbeelding bij en pin gewoon nog een keer!

Bijvoorbeeld: 

– Wat neem je mee als lunch, bento boxes en lunchtrommels.
– Schoolspullen en alle benodigdheden.
– Nieuwe fase voor jouw kind? Heb je een mooie blog over dat onderwerp start alvast met pinnen.
– Traktatie-tips en voorbeelden blijven het goed doen op Pinterest.

Dit zijn de belangrijkste gebeurtenissen in de maand juni

 • Nationale opa en oma dag
 • Suikerfeest
 • Wereld milieudag
 • Pinksteren
 • Dag van de yoga
 • Vaderdag
 • Afscheid juf/meester op school

Gebruik de advertentie mogelijkheden op Pinterest

Heb jij content over bovenstaande onderwerpen en wil je ze in juni nog goed onder de aandacht brengen? Dan is dat organisch bijna niet meer mogelijk. Pins hebben tijd nodig om vindbaar te worden. Ik adviseer zo’n 2 maanden voorafgaand aan gebeurtenissen te starten met pinnen.

Pinterest advertentie voor meer zichtbaarheid

Heb je toch nog goede content, een tof product voor vaderdag, een mooie blog over het suikerfeest of de perfecte yoga outfit voor de “dag van de yoga”? Delen op Pinterest kan nog steeds. Overweeg er een advertentie van te maken.

Wil je dus jouw producten, kortingsacties en producten voor de maand juni onder de aandacht brengen? Start met een Pinterest campagne en zet advertenties in. Met de promotie van een pin kun je jouw doelgroep op precies het goede moment bereiken.

Bekijk hoe je een advertentie maakt hieronder:

Hoe maak je een Pinterest advertentie

Pin content die belangrijk wordt in juli, augustus nu op Pinterest

Ik gaf al aan dat je op Pinterest met de toekomst bezig moet zijn. Voor een organisch bereik is het belangrijk al vroeg te pinnen over onderwerpen in de toekomst. Dat houdt in dat je over onderwerpen moet gaan pinnen die mensen zoeken voor juli en augustus. Dus verplaats je in jouw doelgroep. Afhankelijk van je branche kun je daar nu al op inspelen.

Blijf deze content de komende maanden ook herhalen.

De onderwerpen die belangrijk zijn voor juli en augustus:

 • Back to school en alles wat daarmee te maken heeft
 • Baby showers zijn volgens Pinterest een hot topic waar veel naar gezocht wordt. (Er zijn meer zomerbaby’s)
 • Alle zomeractiviteiten of na-zomerse activiteiten
 • Gezond eten, recepten, barbecue
 • Sporten, fit zijn, oefeningen
 • En begin met bedenken van content voor het najaar.

Actieplan voor deze maand op Pinterest

Stap 1) Bekijk welke content je hebt voor de maand juni, zet een advertentie op om deze pin onder de aandacht te brengen

Stap 2) Kijk of jouw borden nog relevant zijn voor je bedrijf. Kan je extra borden aanmaken over een onderwerp waar je veel content van hebt en welke je graag onder de aandacht wilt brengen.

Stap 3) Plan vooruit op Pinterest. Wat wordt in de maanden juli, augustus en september belangrijk op Pinterest? Start met het pinnen over die onderwerpen.

Stap 4) Maak alvast een plan voor het najaar. Welke onderwerpen worden er in de herfst belangrijk? Waar gaan mensen naar zoeken en maak content over die onderwerpen.

Pinterest training en advies

Hulp nodig bij het opzetten van een plan voor Pinterest? Neem contact met mij op voor meer informatie!

Pinterest business boost checklist

Vergroot jouw Pinterest kennis

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This