Pinterest marketing en trends onderwerpen om deze maand over te pinnen. Wat zijn de trends van Pinterest in de maand juni

Pinterest marketing trends juli

Bekend over Pinterest is dat gebruikers vooruit plannen en altijd bezig zijn met de toekomst. Waar je in de lente vooral je zomeritems en zomercontent pinde moet je nu alweer bezig zijn met de maanden augustus en september. Laten we gaan kijken naar de Pinterest Marketing trends van juli!

Tussen wat je pint in de maand juni en juli zit niet erg veel verschil. En dus is dit artikel met de trends van juni ook een MUST-READ

https://www.pincreative.nl/pinterest-marketing-trends-juni/

Pinterest marketing trends juli

Lees vooral verder wanneer je benieuwd bent waar mensen deze maand naar zoeken op Pinterest. En waarover jij met jouw bedrijf de komende tijd kunt gaan pinnen. Ook vertel ik met welke content er deze maand mogelijkheden zijn qua adverteren op Pinterest.

Pinterest marketing trend juli

Wat pin je in juli

Logisch is het natuurlijk, dat met warm weer mensen zoeken naar zomerse recepten. Denk aan barbecuen, frisse salades en denk aan alle andere toepasselijke recepten die horen bij een heerlijk etentje in de tuin. Denk ook aan zomerse cocktails en frisse zomerse drankjes. Tijdens de hele zomerperiode zijn gezonde recepten en afvallen ook nog steeds erg populair.

Populaire zomercontent pinnen

Alles wat met zomer te maken heeft kan nog gepind worden denk dus aan recepten, vakantie, festivals, kleding, cocktails en bruiloften. Ook buitenactiviteiten zoals tuinieren of dagjes weg kunnen nog prima. Maar weet dat het tijd kost voor je pins goed verspreid raken over Pinterest. Focus je dus ook zeker op de maanden augustus en september. 

Foodblogger en Pinterest?

Ben jij een foodblogger dan moet je eigenlijk al je zomerse content al gepind hebben. Maar pin ze gerust nog een keer voor extra zichtbaarheid. Bedenk alvast waar mensen op zoeken in de maanden die gaan komen. Start met pinnen van content geschikt voor de maanden augustus en september. En maak plannen voor het najaar. En dan bedoel ik ook herfst… Ja echt, nu al!

Back-to-school

De zomervakantie moet hier nog beginnen maar toch is het slim om alvast te pinnen over onderwerpen voor na de zomervakantie. Denk aan back-to-school! Een onderwerp waar veel over gepind wordt op Pinterest. Alles wat maar te maken heeft met back-to-school mag gepind gaan worden. Van de leukste schoolspullen en agenda’s tot aan bento boxen gevuld met de gezondste snacks voor op school. Blijf deze content ook herhalen. Denk aan meerdere passende borden waar dezelfde pin in geplaatst kan worden.

Vakantie met Pinterest uitstippelen

Vakantie uitjes zijn op dit moment nog steeds een populaire zoekopdracht. Zeker ook mensen die al een reis geboekt hebben en daar nu langzaamaan invulling aan gaan geven. Plaatselijke to-do’s en welke steden je niet mag missen etc. Pin dus ook zeker nog content gerelateerd aan dagjes weg, kamperen en vakanties.

Denk alvast aan de herfstvakantie!

Webshop en producten op Pinterest

Heb jij een webshop en verkoop je producten? Bedenk welke producten je onder de aandacht wilt brengen. Dit kan organisch, dan kost het een paar weken soms zelfs maanden op Pinterest om echt zichtbaar te worden. Vandaar dat je ook altijd eerder moet starten met pinnen.

In de maand juli kan je dus het best over de volgende onderwerpen pinnen:

  • back-to-school
  • organiseren en opruimen van het huis
  • planning tools en kalenders (mensen komen in september weer in het “gewone ritme”)
  • gezondheid en fit zijn blijven continue wel goede onderwerpen om over te pinnen
  • starten met content voor najaar en herfst

Adverteren op Pinterest

Sinds de komst van advertentiemogelijkheden in Nederland zijn er voor bedrijven met seizoensgebonden acties of producten nieuwe manieren om zichtbaar te worden bij hun doelgroep. Op die manier breng je jouw product of dienst op het goede moment onder de aandacht.

Heb je nog niet eerder een advertentie op Pinterest gedraaid lees dan dit artikel.

Belangrijk is de juiste doelen stellen en denk goed na over wat je wilt dat je campagne oplevert. Ik help je er graag bij als je er zelf niet uit komt!

Pinterest marketing voor jouw bedrijf?

Belangrijk om te onthouden is dat je altijd moet pinnen waar jouw doelgroep naar zoekt. Doe dat het hele jaar rond met evergreen content in verschillende branches. En pin met seizoensgebonden content altijd een paar maanden vooruit. Pins mag en kan je ook zeker herhalen en vaker pinnen.

Hieronder zie je op welke momenten ergezocht wordt in Nederland rondom bepaalde onderwerpen!

Pinterest zakelijk gebruiken. De belangrijkste marketingmomenten om rekening mee te houden

Meer weten over Pinterest voor jouw bedrijf? Twijfel jij of Pinterest bij jouw bedrijf past? Check deze link en doe de check!

Heb jij interesse in een training, cursus of workshop? Laat het me weten! Ga naar: Contact opnemen

Groetjes,

Arlette

Pinterest business boost checklist

Vergroot jouw Pinterest kennis

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This