fbpx
Pinterest marketing trends januari. Waar ga jij deze maand over pinnen. Wat zijn de belangrijkste gebeurtenissen en onderwerpen? Gezond eten, voornemens en Valentijnsdag.

Pinterest marketing trends januari

Als je Pinterest als effectieve en vooral succesvolle marketingtool in wilt zetten, moet je wel weten waarover je iedere maand kunt pinnen. Want wat zijn nou de meest populaire onderwerpen waar mensen naar zoeken? En wat kan je nu het best in welke maand pinnen? In dit artikel gaan we kijken naar de Pinterest marketing trends in januari.

Pinterest werkt namelijk net iets anders dan andere social media. Op Pinterest zul je echt al weken en vaak zelfs maanden voorafgaand aan een gebeurtenis moeten starten met Pinnen!

Pinterest marketing kalender

Voor je aan de slag gaat met de Pinterest marketing trends in januari, wil ik je aanraden om een Pinterest marketing kalender op te zetten. Wat staat daar in? Alle gebeurtenissen van een heel jaar zoals je ook bij je andere kanalen gebruikt. Maar dan toegespitst op Pinterest.

Deze pdf van Pinterest zelf is een mega handig hulpmiddel.
Ook al gelden niet alle gebeurtenissen voor Nederland het geeft je zeker houvast. KLIK HIER.

Belangrijk bij een Pinterest Marketing kalender is dat je in ieder geval voor een half jaar dezelfde strategie toepast. Dat je niet iedere keer verandert omdat je dan gewoonweg geen goede meting kan maken of een bepaalde strategie wel of niet gewerkt heeft.

Pinterest advies

Heb je hulp nodig bij het opzetten van een Pinterest marketingkalender en Pinterest strategie? Bekijk dan mijn 1 op 1 training hier >>>

Pinterest is sowieso een platform waarbij je geduld moet hebben. Je kunt niet na 1 maand zeggen of je acties succesvol waren of niet. Pinterest beoordelen kan pas na ongeveer 4 tot 6 maanden. Bepaal hoe veel tijd en energie jij in Pinterest wilt steken.

Dan nu; waar ga je in januari over pinnen? Wat zijn de Pinterest marketing trends januari?

Pinterest marketing trends januari

Pinterest trends in januari

Januari staat altijd in het teken van goede voornemens.
Het meest populair zijn dan vooral:

  • Alles wat te maken heeft met gezondheid. Gezonder eten, fitter worden en meer bewegen.
  • Opruimen en weggooien. Het huis aan kant maken en opruimen. Maar ook business wise content opruimen, financiën bijwerken, administratie op orde brengen, kantoor opfrissen.
  • Meer tijd doorbrengen met het gezin en familie. Dagjes weg, gezellige avondjes, binnen activiteiten bij slecht winters weer.
  • Geld besparen, geld sparen en budgetten

Dus heb jij content gerelateerd aan deze onderwerpen dan is het een heel goed idee daarover te gaan pinnen!

Valentijnsdag

Bedenk daarnaast dat op Pinterest alles eerder start. Mensen gaan als eerst op zoek naar ideeën, inspiratie en je raadt het al, dat doen ze op Pinterest.

Pin nu alvast leuke content over Valentijn. Want ook al lijkt 14 februari nog best ver weg. Zo langzaamaan gaan mensen op zoek naar dingen om te doen, te proberen en te kopen op het gebied van Valentijn. Speel daar op in en Pin de komende maand alle content die te maken heeft met Valentijn.

Blogs en producten

Heb jij een leuke blog geschreven of heb je een webshop met producten die je graag verkoopt voor Valentijn? Start met Pinnen.

Tip: Maak een speciaal Valentijn bord aan. Geef dit bord een goede titel, een goede omschrijving en vul je bord zoveel mogelijk met eigen content. Met andere woorden: de pins moeten een url hebben van jouw website.

Zoekwoorden

Een korte zoekopdracht op Pinterest laat de volgende zoekwoorden en combinaties zien die het meest populair zijn. Gebruik deze zoekwoorden in jouw pins. Dan worden ze beter gevonden.

  • Knutselen
  • Teksten
  • DIY
  • Cadeaus
  • Recepten
  • Kaart

Veel succes met Pinnen!

Heb je een vraag of wil je meer informatie over hoe jij Pinterest voor jouw bedrijf kan inzetten? Mail of bel gerust, leuk!

Arlette

NIEUW – Pinterest E-book

E-book Pinterest door PinCreative "Boost jouw business met Pinterest"
Pinterest checklist

Schrijf je in en ontvang mijn GRATIS checklist

"Boost jouw business met Pinterest"

Ontvang wekelijkse tips voor nog meer succes met Pinterest!

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!

Pin It on Pinterest

Share This