Pinterest marketing trends februari. Wat zijn de belangrijke onderwerpen op Pinterest. Carnaval, valentijnsdag en opruimen.

Pinterest marketing trends februari

Update januari 2021. De groei op Pinterest zet door. In Nederland zijn er ruim 4 miljoen maandelijkse gebruikers op zoek naar inspiratie over heel veel verschillende onderwerpen. (*Newcom onderzoek.) Online ideeën op doen en online zoeken naar inspiratie en producten heeft een enorme groei doorgemaakt het afgelopen jaar. De reden daarvan moge duidelijk zijn.

Online inspiratie en zoeken naar nieuwe ideeën

Online inspiratie zoeken en een plek vinden waar positiviteit belangrijk is, is nog best lastig. Facebook en Instagram hebben vaak een negatieve bijsmaak door de clickbaits en negatieve commentaren. Pinterest onderscheidt zich hierin van de rest. Pinterest is echt een positief, creatief en inspirerend platform. (Zeggen ook de gebruikers) Het is een plek waar gebruikers naartoe gaan om zich te oriënteren, tips te lezen, ideeën op te doen voor hun volgende aanschaf enz.

Natuurlijk profiteert Pinterest van de online groei. En jij kan meeliften op de groei van Pinterest.

De maanden januari en februari op Pinterest

We hebben in deze wintermaanden een beetje last van de blues en dit jaar is het allemaal anders want de lockdown zal nog even blijven. Voor velen is de maand januari niet de leukste maand; koud, weinig zon en gebrek aan vitamine D. Het zijn korte dagen en het vele binnen zitten zijn we wel een beetje zat. Mensen gebruiken Pinterest nu massaal, zeker ook met het idee om dingen op te slaan voor een later moment. Ze zijn juist positief bezig met hun toekomst. In dit artikel richt ik mijn aandacht vooral op de Pinterest marketing trends februari! Wees positief aanwezig en inspireer de gebruiker met jouw content!

Wat brengt februari

In dit artikel aandacht voor de Pinterest marketing trends februari. Naar welke dingen zoeken mensen, wat is populair en vooral: hoe kan jij daar als ondernemer je voordeel mee doen.

Terugblik Pinterest in januari

Waar januari vooral in het teken stond van goede voornemens zijn mensen in februari weer net met andere onderwerpen bezig. Hieronder de meest populaire zoekopdrachten en onderwerpen.

Pinterest marketing trends februari

  • Nog steeds zijn gezondheid, sporten, gezond eten maar ook lekkere winterse recepten en comfort food populair. Heb jij daar content over dan kan je dit nu prima delen.
  • De grote voorjaarsschoonmaak is vroeg dit jaar. Vorig jaar zette de netflix docu van Marie Kondo de trend. Iedereen was druk met opruimen, maar dat zijn mensen nog steeds. Veel mensen hebben tijd over en behoefte aan een opgeruimd huis.
  • Het inrichten van een fijne werkplek is nog belangrijker. Want we beseffen ons dat deze situatie nog wel even blijft. Dus heb jij daar tips voor, mooie producten die hierbij passen? Delen!
  • In februari is het natuurlijk Valentijnsdag dus ook daar zoeken mensen naar. En dan vooral naar quotes, kaarten, cadeaus en knutselen. Type het zoekwoord Valentijnsdag eens in en kijk waar mensen naar zoeken.
  • Eind van deze maand is het vakantie! Heerlijk een weekje weg met de kinderen, leuke dagjes uit en meer vakantie gerelateerde zoekopdrachten. Kijk vooral naar wat er wél kan. Gebruikers zoeken ook naar de Corona-proof uitjes en activiteiten.

Heb jij content die over deze onderwerpen gaat? Pin er op los! 

Extra tip: Gebruik relevante zoekwoorden in je pintitel, pinomschrijving en verwijs altijd naar de juist url!

Februari trends op Pinterest. Pinterest marketing tips voor de maand februari.

Perfecte Pinterest afbeeldingen

Let er op dat verticale afbeeldingen in Pinterest het best werken en dat mensen vaker klikken op aantrekkelijk beeldmateriaal met een tekstoverlay.

Lees hier meer over de perfecte pin voor Pinterest maken >>

Vooruit werken in Pinterest

Ook carnaval komt eraan. Heb jij producten en blogs die daarmee te maken hebben. Start nu al met pinnen! Misschien kan je een blog maken over Carnaval in Corona-tijd. Niks is hetzelfde als vorig jaar. Speel in op de momenten in het jaar aangepast aan de omstandigheden van dit jaar. Wat kan er wel en heb jij creatieve ideeën hoe je hiermee om kan gaan? Delen maar.

Vooruitblik op Pasen en lente op Pinterest

Begin ook al vast te denken aan Pasen en lente. Maak een speciaal bord aan en start met vullen van deze borden.

Op Pinterest is het belangrijk al weken vooruit te werken. Bedenk goed wat er in maart en april voor belangrijke dagen zijn. En maak daar alvast borden van aan en vul deze borden met relevante content van zowel jezelf als anderen. Doe dit natuurlijk alleen als jij ook speciale content hiervoor hebt.

Extra tip: Heb je nog niet zoveel eigen content? Vul dan de borden aan met repins. Pins van anderen die passen bij het bord.

Evergreen content

Blijf vooral ook je evergreen content delen. Onderwerpen die het hele jaar goed scoren zijn: baby en kinderkamers, wooninspiratie, trouwen en feesten, trakteren, diy projecten en recepten! Maar ook zakelijke tips en social media pins doen het goed. 

Heb je een vraag of wil je meer informatie over hoe jij Pinterest voor jouw bedrijf kan inzetten?


Mail of bel gerust, leuk.

Happy day!

Arlette

Pinterest business boost checklist

Vergroot jouw Pinterest kennis

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This