fbpx
Pinterest marketing trends februari. Wat zijn de belangrijke onderwerpen op Pinterest. Carnaval, valentijnsdag en opruimen.

Pinterest marketing trends februari

Wow, januari is al bijna voorbij. Een maand waarin mijn twee kids jarig waren en de kou echt zijn intrede deed in Nederland. Voor velen is de maand januari niet de leukste maand,  kou, weinig zon en gebrek aan vitamine D, maar voor mij eigenlijk wel. Zoals ik al zei mijn kids waren jarig en dat is altijd leuk en ik vind sneeuw ook gewoon heel gezellig! Call me crazy. Maar goed, in dit artikel aandacht voor de maand februari en de Pinterest marketing trends februari!

Ook nog even dit, enorm bedankt voor het vertrouwen in het eerste gedeelte van dit jaar. Ik heb al vele te gekke adviezen en trainingen mogen geven.

Wat brengt februari

In dit artikel aandacht voor de Pinterest marketing trends februari. Naar welke dingen zoeken mensen, wat is populair en vooral hoe kan jij daar als ondernemer je voordeel mee doen.

Pinterest in januari

Waar januari vooral in het teken stond van goede voornemens zijn mensen in februari weer net met andere onderwerpen bezig. Hieronder de meest populaire zoekopdrachten en onderwerpen.

Pinterest marketing trends februari

  • Nog steeds zijn gezondheid, sporten, gezond eten maar ook lekkere winterse recepten en comfort food populair.
  • De grote voorjaarsschoonmaak is vroeg dit jaar. Of het nu komt door de nieuwe Netflix serie van Marie Kondo, ik weet het niet, maar iedereen is druk met opruimen!
  • In februari is het natuurlijk Valentijnsdag dus ook daar zoeken mensen naar. En dan vooral naar quotes, kaarten, cadeaus en knutselen.
  • Eind van deze maand is het vakantie! Heerlijk een weekje weg met de kinderen, leuke dagjes uit en meer vakantie gerelateerde zoekopdrachten.

Heb jij content die over deze onderwerpen gaat? Pin er op los! 

Extra expert tip: Gebruik relevante zoekwoorden in je pintitel, pinomschrijving en voeg 2-3 hashtags toe die ook over het onderwerp van je pin gaan.

Februari trends op Pinterest. Pinterest marketing tips voor de maand februari.

Perfecte Pinterest afbeeldingen

Let er wel op dat verticale afbeeldingen in Pinterest het best werken en dat mensen vaker klikken op aantrekkelijk beeldmateriaal met een tekstoverlay.

Lees hier meer over de perfecte pin voor Pinterest maken >>

Vooruit werken in Pinterest

Begin maart hebben we natuurlijk carnaval. Heb jij producten en blogs die daarmee te maken hebben. Start met pinnen!

Pasen en lente op Pinterest

Begin ook al vast te denken aan Pasen en lente. Maak een speciaal bord aan en start met vullen van deze borden.

Op Pinterest is het belangrijk al weken vooruit te werken. Dus bedenk goed wat er in maart en april voor belangrijke dagen zijn. En maak daar alvast borden van aan en vul deze borden met relevante content van zowel jezelf als anderen.

Extra expert tip: Een goede verhouding is ongeveer 80% eigen content en 20% van anderen. Alleen van jezelf mag ook!

Evergreen content

Blijf vooral ook je evergreen content delen. Onderwerpen die het hele jaar goed scoren zijn: baby en kinderkamers, wooninspiratie, trouwen en feesten, trakteren, diy projecten en recepten! Maar ook zakelijke tips en social media pins doen het goed. 

Heb je een vraag of wil je meer informatie over hoe jij Pinterest voor jouw bedrijf kan inzetten?


Mail of bel gerust, leuk.

Happy day!

Arlette

Pin It on Pinterest

Share This