Pinterest marketing en trends onderwerpen om deze maand over te pinnen. Wat zijn de trends van Pinterest in de maand augustus

Pinterest marketing trends Augustus

Het is tijd voor een nieuwe blog over dé Pinterest marketing trends. Dit keer de Pinterest trends van augustus. Waarover kan je deze maand pinnen, welke onderwerpen zijn populair en we kijken alvast in de toekomst want gebruikers zijn op Pinterest altijd bezig met het maken van plannen.

Iedere maand geef ik je tips over welke onderwerpen je kunt gaan pinnen. Het is niet zo dat ik dit allemaal zelf bedenk. Nee, ik laat me hierbij inspireren door de Pinterest possibilities planner (van Pinterest zelf) en ik bekijk de Nederlandse markt.

Pinterest Nederland vs. Amerika

Welke gebeurtenissen komen er voor ons aan? In Amerika heb je bijvoorbeeld Thanksgiving wat echt mega is op Pinterest maar hé wij hebben Sinterklaas 😉 En zo zijn er nog een aantal gebeurtenissen die voor Pinterest Amerika heel belangrijk zijn en voor ons niet. Pak daarom altijd je eigen marketingkalender erbij en bekijk welke feestdagen en gebeurtenissen er voor jouw bedrijf belangrijk zijn.

Download de possibilities planner van Pinterest >>>

Wil je trouwens GRATIS tips hoe je Pinterest zakelijk kunt inzetten? Ik heb een checklist voor je gemaakt zodat je start met een professioneel en goed account! Die vind je hier.

Pinterest marketing trends augustus

Wat ga je pinnen?

Het is nog steeds zomer en dus zoeken mensen ook nog steeds op onderwerpen die daarmee te maken hebben. Denk aan buitenactiviteiten, kamperen, korte tripjes, zomerse recepten en festivals. Eigenlijk alles uit de juli trends blog kan nog. Maar en daar komt de grote maar….

Je moet NU starten met alles wat te maken heeft met back-to-school en weer in het ritme komen. Over 3 weken zullen de eerste scholen weer beginnen en gaan ouders de broodtrommels weer vullen. Interessante onderwerpen/zoekopdrachten om over te pinnen zijn dan ook:

 • bento box, lunch, recepten, hapjes, ideeën
 • broodtrommels en broodtrommel briefjes
 • snacks voor op school
 • gezonde tussendoortjes
 • traktaties
 • schoolspullen en schoolspullen diy
 • agenda’s, schriften, potloden, pennen, etuis etc
 • school survival kit
 • schoolkleding, outfits, fashion
 • tips voor een schoolritme
 • back to school en ook back to college

EXTRA TIP: Heb jij een webshop en doe je aan worldwide shipping? Gebruik dan ook zeker Engelse termen. Maak je borden niet alleen in het Nederlands aan maar ook in het Engels. En maak ook niet alleen maar pins in het Nederlands doe dit ook in het Engels. Dan wordt het bereik nog vele male groter.

Wat nog meer pinnen? Denk aan herfst…

Goed de mussen vallen nog half dood van het dak op dit moment en toch moet je alweer gaan nadenken over het najaar! Jep, denk aan alle content die je hebt over de herfst!

Het is heel gek om daar nu al mee bezig te zijn maar geloof me het is binnen no-time september en als je dan pas over de herfst gaat pinnen kan je nog wel eens te laat zijn. Jouw pins hebben even de tijd nodig om te ranken.

Mijn tip: start met het pinnen van content die te maken heeft met het najaar.

Welk onderwerpen zijn dat dan?

 • Herfst outfits en fashion
 • Activiteiten die je samen met kinderen kunt doen rondom het thema herfst
 • Heb jij Halloween content? Zeker nu al inplannen
 • En wat dacht je van al die overheerlijke najaarsrecepten met ingrediënten zoals: kaneel, pompoen, speculaas, warme appels en meer
 • Ook de huizen worden weer anders ingericht en de najaar/winter trends worden langzaam zichtbaar op Pinterest. Onder welk soort dekentje kruip jij op bank? En met welk boek?

Maak van dit soort onderwerpen pins en trek meer mensen naar je website

Tip: Heb jij een specifiek product of dienst die niet echt met een gebeurtenis of seizoen te maken heeft? Kijk dan of je het met zoekwoorden kan omzetten naar een seizoensgebonden product.

Bijvoorbeeld: jij hebt een blog waarbij je artikelen schrijft met duurzame tips.

Dan kan je onderwerpen verzinnen zoals:

 • Duurzaam de winter door
 • Biologische herfst appeltaart met kaneel
 • De nieuwe herfst fashion trends – duurzaam, fairtrade en ecologisch

Pinterest trends augustus

Mijn Pinterest advies

Voor je het weet zijn we in het najaar beland en daarom adviseer ik je om nu alvast te kijken welke content jij hebt voor de maanden september, oktober, november en december. Er komen feestdagen aan en daar moet je op inspelen. Ook Sinterklaas en Kerst content kan je nu alvast uit gaan denken.

Geef oude content een update

Heb je al eerder artikelen hierover geschreven? Check of ze nog up-to-date zijn en pas misschien een paar dingen aan. Vervolgens kun je deze blogs of producten gewoon nog een keer posten!

Pinterest promoted pin

Natuurlijk kun je pins die het goed doen, een actie of een product onder de aandacht brengen met een Pinterest advertentie. Ik heb een artikel geschreven waarbij ik een korte uitleg geef over adverteren op Pinterest. Je leest hem hier:

Hoe maak je een Pinterest advertentie

Pinterest statistieken

Duik ook eens je statistieken in. Bekijk welke pin of pins voor de meeste linkkliks heeft gezorgd. Bekijk welke pin er het meest bewaard wordt. Hoeveel impressies heb je in totaal en hoeveel linkkliks heb je? Is dat in verhouding? Kijk ook zeker een keer naar je Google analytics. Daar kan je zien hoeveel mensen er vanaf Pinterest komen en zien of ze ook op je website blijven.

Note: Pinterest statistieken zijn niet altijd betrouwbaar en steady. Ik vertrouw meer op Google analytics en Pinterest samen. Of in combinatie met je eigen tool.

Volgers en impressies op Pinterest

Ik zal er nog een keer een aparte blog over schrijven. Maar bloggers, merken en bedrijven kijken veel te veel naar alleen maar het aantal volgers en het aantal impressies.

Maar weet je dat dit geen F*** betekent? Leuk 1 miljoen views maar als er geen 1 naar je site gaat heb je er niks aan. Of als er 10.000 naar je site gaan en er allemaal na 1 seconde weer verdwijnen. Je begrijpt me dan heb je er ook helemaal niks aan. Dan is het alleen nog maar een cijfer om mee te showen! Nikszeggend en nep dus.

Verhouding en linkkliks

Kijk liever naar de verhouding impressies en aantal linkkliks. Aantal volgers en het aantal linkkliks.

En zeker ook naar wat mensen daarna op je site doen. Blijven ze? Kopen ze misschien een product? Klikken ze verder?

I rest my case en zal hier nog een andere keer op terug komen. Ps: de statistieken kan je terugvinden op je dashboard. Bij Google analytics ga je naar : acquisitie – sociaal – bron/medium – Pinterest

Voor nu lekker veel pinnen en je account helemaal “najaarproof” maken!

Hulp nodig?
Stuur een mailtje, geef een belletje of kijk even bij mijn diensten!

Arlette

Pinterest business boost checklist

Vergroot jouw Pinterest kennis

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This