fbpx
Pinterest onderwerpen om deze maand over te pinnen. wat zijn de trends van Pinterest

Pinterest marketing trends april

De lente heeft nu echt zijn intrede gedaan en dat kan je ook zien op Pinterest. Mensen zoeken op onderwerpen die te maken hebben met het voorjaar, naar buiten gaan, Pasen, lente, opruimen, vakantieplannen maken, trouwen en nog veel meer. Dus deel ik vandaag de Pinterest marketing trends april.

(Dit artikel is geschreven in 2019 hierdoor zijn er een aantal dingen anders geworden. Onder andere de examens die niet door gaan, de beperkingen om naar buiten te gaan, de onzekerheid over de mei-vakantie, de scholen die nog dicht zijn etc. Toch zijn er nog voldoende kansen en mogelijkheden om Pinterest in te zetten!)

Vooruit plannen op Pinterest

Zoals je weet is Pinterest geen social media. Pinterest is een online visuele zoekmachine. Het werkt dus ook heel anders dan social media omdat gebruikers op Pinterest vooral bezig zijn met de toekomst. Ze plannen dingen om te gaan doen, te gaan kopen en te proberen.

Omdat ze zich op Pinterest aan het oriënteren zijn, zul je al weken soms zelfs maanden voorafgaand aan een gebeurtenis moeten beginnen met pinnen.

Op die manier kan een pin de tijd krijgen om gevonden te worden. Denk maar aan google, zodra je een nieuwe url aanmaakt ben je ook niet gelijk zichtbaar. Pinterest gaat eerst kijken naar de afbeelding, de pintitel en de pinomschrijving om te bepalen waar het over gaat. Daarna wordt jouw pin aan gebruikers getoond met interesse in dat onderwerp.

Waarover ga je pinnen in april

April staat in het teken van Pasen, lente, voorjaar en naar buiten gaan. Alle onderwerpen die daarmee te maken hebben kun je sowieso pinnen. En als je slim bent kan je, nu adverteren op Pinterest mogelijk is, actuele content door middel van sponsored ads gaan promoten.

Lees meer over adverteren op Pinterest via deze link>

Dus heb je een product welke je onder de aandacht wilt brengen dan kan je een pin maken volgens de “regels” van het maken van een goede pin. En deze extra onder de aandacht brengen met een Pinterest advertentie.

Lees hier meer over hoe maak je de perfecte pin>

Extra tip: Heb jij leuke DIY tips rondom Pasen of andere paasgerelateerde content? Heb je deze al gedeeld? Deel ze gewoon nog een keer. Misschien met een andere afbeelding of op een ander bord.

Pinterest marketing trends in April wat pin je nu en voor de toekomst 

Nog meer trends en onderwerpen om over te pinnen in april

Verder kun je starten met het delen van inspirerende content rondom tuinieren, buiten activiteiten, vakantie plannen en we krijgen in mei natuurlijk moederdag. Maar denk ook aan de examens die er weer aankomen!

Daarnaast is het trouwseizoen aan de gang. En dus zijn mensen lees = toekomstige bruidjes weer volop op zoek naar de mooiste trouw en bruiloft pins!

De glazenbol op Pinterest

Gebruikers op Pinterest zijn bezig met hun toekomst en dus is het verstandig nu al content de delen over gebeurtenissen, seizoenen en feestdagen die over een paar weken of zelfs maanden pas komen.

Start nu al met het delen van content over de volgende onderwerpen:

 • Tuinieren
 • Buiten activiteiten
 • Meivakantie – zomervakantie
 • Reizen – dagjes uit
 • Moederdag
 • Examens
 • Trouwen en bruiloft

Denk hierbij aan allerlei soorten content zoals: blogs, producten, diy, gratis checklists, video’s, downloads en lijstjes.

Voorbeelden:

 • 5x de beste moederdag cadeautjes
 • Geslaagd? Geef …. cadeau!
 • De vakantie checklist met kids
 • De leukste dagjes uit in de meivakantie

Wat pin je verder op Pinterest?

Blijf het hele jaar door inspireren en de leukste content delen. Wees dagelijks actief en zorg dat je continue aanwezig bent om gebruikers te inspireren! Onderwerpen die het hele jaar goed scoren zijn: baby en kinderkamers, wooninspiratie, trouwen en feesten, trakteren, diy projecten en natuurlijk recepten!

Heb jij een bedrijf in de volgende categorieën of schrijf jij over de volgende onderwerpen? Dan is Pinterest echt een platform welke je niet mag laten liggen!

 • baby, kind en ouderschap
 • trouwen en feesten
 • wonen en interieur
 • beauty en fashion
 • reizen
 • gezondheid en sport
 • eten en recepten

Ik help je graag met het opzetten van een goed Pinterest account en vertel je graag meer over de do’s and don’ts op Pinterest.

Heb jij mijn GRATIS checklist voor een kick-start al gedownload? Klik hier!

Happy day!

Arlette – Pinterest marketing specialist
Training, advies, spreker

Pin It on Pinterest

Share This