fbpx
Pinterest als alternatief voor facebook en instagram

Pinterest als alternatief voor Facebook en Instagram

Onderstaande video is een bloedeerlijk verhaal over mijn tijd als eigenaresse van een babymerk en mijn worsteling met de dagelijkse zichtbaarheid op socialmediakanalen zoals Facebook en Instagram. Ik vertel je over de ontdekking van Pinterest. En of Pinterest als alternatief voor Facebook en Instagram kan dienen.

Niet helemaal natuurlijk maar ik denk wel dat er voor jouw bedrijf veel meer kan met Pinterest dan je nu denkt.

Begrijp me niet verkeerd ook ik ben zichtbaar op Instagram op YouTube en zet meerdere kanalen in. Ik geloof enorm in een goeie marketingmix.

Hoe bepaal je waar je online zichtbaar bent?

Aan de basis staan wat mij betreft twee voorwaarden om te bepalen waar je zichtbaar moet zijn.

1) Is jouw doelgroep er aanwezig?

2) Je moet er zelf enthousiast van worden. Want je moet er tenslotte zelf de tijd en de energie in kunnen stoppen om er een succes van te maken. (Of je besteedt het uit, dat kan natuurlijk ook.)

Pinterest is een zoekmachine enorm positief en inspirerend

Pinterest is een zoekmachine en een enorme positieve en inspirerende plek. Precies de reden waarom ik denk dat er voor heel veel ondernemers heel veel kansen zijn op Pinterest.

Ik weet ook dat er nog steeds veel ondernemers een haat/liefde verhouding hebben met socials. Jij blij dat Pinterest een zoekmachine is en helemaal geen social media. 

Het is echt een plek waar jouw producten, jouw diensten, jouw blogposts en jouw merk volledig in de spotlights staan. Hoe fijn is dat?

Meer over mijn haat/liefde met socials en mijn liefde voor Pinterest bekijk je hier.

Pin It on Pinterest

Share This