Ontdek de kracht van Pinterest voor jouw bedrijf. Lees in deze blog alle voordelen van Pinterest als marketingtool

Ontdek de kracht van Pinterest voor jouw bedrijf.

Waar zal ik beginnen want er zijn nogal wat voordelen van Pinterest voor jouw bedrijf. Binnen veel bedrijven wordt er op de afdeling marketing weinig aandacht besteed aan de kracht van Pinterest. Men zet Pinterest nog niet vaak in als marketingtool. En dat is jammer wat Pinterest kan mega veel voor jouw bedrijf betekenen.

Maar eerst een vraag

Heb jij al een zakelijk Pinterest account? Zo niet, lees hier hoe je daar gelijk mee kunt starten.
Eerst een zakelijk account aanmaken? Volg deze link dan leg ik je uit hoe je gemakkelijk een Pinterest account aanmaakt >>> 

Pinterest Cijfers

De laatste cijfers laten zien dat Pinterest groeit. In Nederland gaan we richting de 3 miljoen gebruikers en ik weet zeker dat jouw ideale klant hier tussen zit. Het grootste gedeelte is op dit moment vrouw maar het aandeel mannen groeit ook.

Pinterest als zoekmachine

Wist je dat Pinterest eigenlijk functioneert als een zoekmachine? Het is dus geen social media platform. In de zoekbalk bovenin type je waar je naar op zoekt bent en Pinterest laat dan de pins zien die daar het best mee overeen komen.

Wat doen gebruikers op Pinterest?

De gebruikers van Pinterest zijn er om dingen te zoeken die te maken hebben met proberen, doen of kopen.
Pinterest zegt hierover: people search for things to do,try or buy.

Aan jouw de taak om mensen te inspireren met mooie afbeeldingen en ze naar jouw website te trekken.

Zoekwoorden

TIP: Gebruik dus relevante zoekwoorden in je bordnamen, bordomschrijvingen, pintitels en  pinomschrijvingen. Op die manier heb je een grotere kans om bovenaan in de zoekresultaten te komen. Juist ja net zoals bij Google!

De kracht van Pinterest

Alles leuk en aardig maar wat kan Pinterest nou daadwerkelijk voor jou betekenen? Hieronder een lijst met 10 redenen om ook Pinterest toe te voegen aan jouw marketingmix!

  1. Meer verkeer naar je website.
  2. Hogere conversies zoals: inschrijvingen nieuwbrief, bekijken van een video, over gaan tot een aankoop, iets downloaden etc.
  3. Het vergroot de kans op verkoop aanzienlijk.
  4. Het is GRATIS (Vanaf 2019 komt er ook in Nederland de mogelijkheid om te gaan adverteren).
  5. Vergroot de naamsbekendheid.
  6. Je kunt jouw verhaal vertellen, je geeft jouw merk een identiteit waarin mensen zich kunnen herkennen.
  7. De pins hebben een lange houdbaarheid. Dit betekent dat je nog lang van een geplaatste pin verkeer kunt zien naar je website. In tegenstelling tot Facebook en Instagram welke na een paar uur uit het zicht zijn.
  8. Door de gegevens in Pinterest te analyseren kom je veel te weten over je klanten. Bij een zakelijk account zijn er statistieken beschikbaar. Gebruik je Tailwind (planner) deze geeft nog meer inzicht. En uiteraard Google analytics.
  9. Alle afbeeldingen zijn voorzien van een klikbare link. Pin je vanaf jouw website dan blijft deze URL gekoppeld aan die pin.
  10. Pinterest kan als een olievlek gaan. Heb je een geweldige blog en deze wordt vaak gerepint dan kan deze snel viraal gaan. Veel bezoekers extra voor jouw site dus.

Zet jij Pinterest al in voor jouw bedrijf?

Weet je niet goed waar te beginnen, denk je: o nee niet nog een marketingkanaal om bij te houden. Mijn advies is altijd te kiezen voor de kanalen waarvan jij weet dat jouw doelgroep zich daar bevindt. Toch is Pinterest enorm in groei. Je concurrenten zijn ook nog niet bekend met Pinterest dus je hebt een stap voor!

Ik kan je helpen

Wil je het niet allemaal zelf doen dan help ik je graag. Van opzet tot beheer er zijn verschillende mogelijkheden. Kijk bij diensten of er iets tussenzit!

Naar alle diensten:

Diensten

Pinterest business boost checklist

Vergroot jouw Pinterest kennis

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This