Online zichtbaarheid met Pinterest vergroten  voor jouw bedrijf meer verkeer, meer naamsbekendheid, hogere conversies, zichtbaarheid en meer!

Vergroot je online zichtbaarheid met Pinterest

Vandaag deel ik een aantal onmisbare tips voor meer online zichtbaarheid met Pinterest. Iedere ondernemer groot of klein is bezig met zichtbaarheid. Welke kanalen zet je in? Wat ga je posten? Op ieder platform is dat anders. In dit blog vertel ik je hoe je het best aan je zichtbaarheid kan werken op Pinterest. En in deze tijden helemaal. Je wil als ondernemer en bedrijf niet naar de achtergrond verdwijnen. Blijf top-of-mind met deze tips!

Pinterest als online zoekmachine

Zoals je misschien wel weet, zeker als je mij al even volgt, is Pinterest een online visuele zoekmachine. Dat betekent dat het totaal anders werkt dan social media kanalen. De meeste ondernemers hebben ook geen zin in nog een social media kanaal erbij. Dat snap ik. Maar wees gerust: Pinterest is helemaal niet sociaal en je kan het op een hele andere manier gebruiken. Géén social media dus!

Zichtbaar of vindbaar op Pinterest?

Heel eerlijk, eigenlijk gaat het niet om zichtbaarheid op Pinterest maar om vindbaarheid. Omdat Pinterest een zoekmachine is zijn zoekwoorden essentieel. Als jij zoekwoorden op een goede manier inzet op jouw Pinterest-account worden jouw pins beter gevonden en vergroot je jouw vindbaarheid en dus je “zichtbaarheid” op Pinterest.

Jouw product of dienst in de spotlights

Daar waar je op social tegenwoordig vooral zelf zichtbaar “moet” zijn en mensen heel graag een kijkje achter de schermen willen. Is dat op Pinterest niet het geval, sterker nog onderzoek vanuit Pinterest wijst uit dat mensen en gezichten op pins het vaak slechter doen. Focus op jouw prachtige producten en diensten!

Online zichtbaarheid met Pinterst vergroten zo doe je dat en dit zijn de tips!

5 onmisbare tips voor zichtbaarheid met Pinterest

Pinteresting tip 1 : zakelijk account gebruiken

Maak altijd gebruik van een zakelijk account. Dit is gratis en heel makkelijk aan te maken. Zorg er vervolgens wel voor dat je jouw account ook claimt. Dit verifiëren van jouw website is super belangrijk voor de vindbaarheid en zichtbaarheid van jouw bedrijf op Pinterest.

Website claimen

Is je website niet geclaimd dan laat Pinterest je dat duidelijk weten. (Rode balk zichtbaar, bovenin je account bij je zakelijk hub krijg je een melding en je krijgt soms een bericht via mail). Is je website wel geclaimd dan zie je een wereldbolletje met vinkje voor jouw url staan.

Pinteresting tip 2: zoekwoordenonderzoek voor meer zichtbaarheid met Pinterest

Doe vooral een keer zoekwoordenonderzoek op Pinterest. Ik vertelde al dat Pinterest een online zoekmachine is en dus is het gebruik van de juiste zoekwoorden heel erg belangrijk.

Bekijk in de zoekbalk welke termen er voor jouw bedrijf belangrijk zijn. Zoek ook naar zoekwoord combinaties.

Bijvoorbeeld: het zoekwoord “babykamer” en kijk vervolgens ook naar babykamer ideeën, meisje, inrichten etc. De lijst in de uitklapbalk die je ziet zijn de mogelijke combinaties en ook de meestgezochte.

Pinteresting tip 3: gebruik deze zoekwoorden op jouw Pinterest-account

Gebruik de belangrijkste zoekwoorden achter jouw weergavenaam en verwerk er een aantal in het “over jou” gedeelte. Stamp het niet vol maar maak er een beschrijvend stuk van.

Bijvoorbeeld:

Weergavenaam: Interieurdesignshop – modern en industrieel design ← zoekwoorden

Over jou: Wij hebben een uitgebreide collectie met moderne, industriële en design meubels. Ontdek inspiratie, ideeën en tips voor jouw interieur.

Pinteresting tip 4: borden maken die passen bij jouw bedrijf

Maak borden aan die passen bij jouw bedrijf. Een fijne tip hierbij is om te kijken naar je website en de categorieën die je hebt aangemaakt. Dit kunnen vervolgens al een aantal borden vormen. Zeker bij het hebben van een webshop of blog. Maak dan minimaal 15 borden aan en vul ze met minimaal 20 pins. Daarna kan je de borden dagelijks verder vullen.

Pinteresting tip 5:  eigen content pinnen of dat van anderen?

Op Pinterest heb je de mogelijkheid om pins van anderen te bewaren op jouw eigen account. Dit kan je doen als je bijvoorbeeld een inspiratie platform wilt zijn of content ziet die past bij jouw bedrijf. Of wanneer je een blog hebt en je graag andere blogs wilt helpen aan meer zichtbaarheid. Dan deel je content die jij interessant vindt én van waarde vindt voor je volgers. Let op: deze content verwijst dus ook altijd naar een website van een ander.

Eigen content pinnen betekent meer online zichtbaarheid met Pinterest en meer verkeer naar jouw website!

Je mag en kan ook alleen eigen content delen. Dus heb je een merk, webshop of blog en wil je alleen verwijzen naar jouw eigen website? Vooral doen! Mijn advies is tegenwoordig ook altijd focus op het creëren van je eigen content.

Iedere pin die jij op Pinterest zet kan je laten verwijzen naar waardevolle content op jouw site. Inspireer de gebruiker van Pinterest. Deel jouw expertise, jouw producten, jouw tips en nog veel meer.

Extra Pinteresting tip:

Zorg dat je mooie pins maakt die er voor gaan zorgen dat mensen jouw pins gaan opslaan. Of nog beter, doorklikken naar jouw website.

Wil jij weten hoe je de beste pins kan maken? Ik schreef er een blog over. Bekijk de tips hoe je een geweldige pin maakt hier

Er zijn verschillende soorten pins, je kan zowel organisch (gratis) en met ads (betaald) mooie resultaten behalen.

Wil jij een kick-start met Pinterest maken? Dan is mijn eBook met mini cursus Pinterest iets voor jou!

Check alle info hier

Pin It on Pinterest

Share This