Waarom met Pinterest marketing beginnen ik leg het je in dit blog uit

Met Pinterest marketing beginnen

Jij hebt gehoord over Pinterest en bent benieuwd wat dit platform voor jouw bedrijf kan doen. Ik zeg wel “moeten” maar dat is natuurlijk helemaal aan jezelf. Niets moet maar als jij graag een continue stroom aan bezoekers naar je website wilt en je hebt content om te delen. Dan is wat mij betreft Pinterest een geweldig platform om potentiële klanten te inspireren en te helpen aan ideeën. Met Pinterest marketing beginnen is makkelijker dan je denkt.

Waarom Pinterest

Pinterest is gratis. Je kan binnen een paar minuten een zakelijk account opzetten en meteen beginnen.

– Er is organisch nog heel veel mogelijk. Op Instagram en Facebook wordt het steeds lastiger om zichtbaar te zijn. Meestal zien maar een paar % van de volgers jouw bericht en na een paar uur is die post alweer verdwenen. Alleen met adverteren kan je nog een grote groep bereiken. Op Pinterest bouw je dagelijks aan je account en pins die jij plaatst geven maanden soms wel jaren verkeer naar je website. Met als resultaat honderden tot duizenden extra bezoekers en verkeer!

Levensduur posts

– Het is een online visuele zoekmachine en géén social media. Hierdoor is er veel minder tot nauwelijks interactie. Dit scheelt mega veel tijd want je hoeft niet net zoals op social uren aanwezig te zijn om te reageren en zelf onder posts iets te zetten. Het enige wat jij moet doen is pins maken en die op Pinterest zetten met een link naar jouw website.

– Pinterest is de derde in het rijtje van grootste zoekmachines. Na Google en YouTube. En jij hebt zelf invloed op de vindbaarheid van je pins. Gebruik zoekwoorden en jouw pins worden beter gevonden.

– Zoals gezegd alle pins hebben een link naar jouw website. Goed voor honderden back-links. Verwijs naar blogs, producten, nieuwsbrief inschrijving een categorie-pagina enz. Onthoud dat je de gebruiker gaat inspireren.

– Je kan jouw potentiële klant in de oriënterende fase met jouw bedrijf in aanraking brengen. Gebruikers op Pinterest zoeken naar dingen om te doen, te proberen of te kopen. Ze gebruiken de zoekbalk om geïnspireerd te raken. Zorg dat jouw pins bovenaan komen dan krijg je die stroom aan bezoekers op gang!

Kortom zet jouw producten, jouw website, jouw diensten en de boodschap die jij hebt in de spotlights.

Vandaag nog met Pinterest marketing beginnen? Schrijf je gratis in en download mijn checklist.

Pinterest business boost checklist

Vergroot jouw Pinterest kennis

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This