fbpx

Is Pinterest geschikt voor mijn bedrijf?

Een terechte vraag, want bij Pinterest denk je al gauw aan DIY, knutselen, babystuff, trouwen, food en interieur. Heb je een bedrijf die past bij deze onderwerpen dan zit je met Pinterest helemaal goed. Heb jij een ander soort bedrijf? Dan kan het zijn dat je Pinterest links laat liggen. Je vraagt je misschien af; Is Pinterest geschikt voor mijn bedrijf?

Nee, Pinterest past niet bij ieder bedrijf

Om heel eerlijk te zijn, nee Pinterest is niet geschikt voor ieder bedrijf. Denk aan een doelgroep van 65+ en alleen man. Dan is de kans kleiner dat Pinterest succesvol voor je wordt.

Hoe bepaal je dan of Pinterest wel bij jouw bedrijf past?

DOE DE CHECK HIERONDER

Voor je vol in de wereld van Pinterest duikt raad ik je aan eerst even een aantal vragen te beantwoorden. Hierdoor krijg je meer inzicht en een beter beeld of Pinterest bij je past! Doe deze korte check:

 1. Wie is mijn doelgroep?
 2. Wat zijn de interesses van mijn doelgroep?
 3. Wat wil ik met Pinterest bereiken?
 4. Wat zijn mijn doelen?
 5. Welke content heb ik om te delen?
 6. Heb ik content waarmee ik mensen kan inspireren, kan helpen, kan voorzien in een behoefte?
 7. Ben ik bereid tijd en energie in Pinterest te stoppen?
 8. Heb ik tijd om goede Pinterestproof afbeeldingen te maken?

Als je dit op een rijtje hebt dan kun je eens gaan kijken naar de gegevens die nu bekend zijn van Pinterest. Pinterest groeit als een malle. Veel meer dan Facebook op dit moment (nu is dat niet zo moeilijk) maar toch. In Nederland zijn er inmiddels al 3 miljoen gebruikers per maand. Velen daarvan zijn vrouw 80%.

Iedere gebruiker is op zoek om iets te doen, te proberen of te kopen!!

Succesvol met Pinterest

Onderzoek vanuit Pinterest laat zien dat bedrijven, bloggers en webshops in de volgende categorieën het heel goed doen op Pinterest. Zij zijn echt succesvol met Pinterest. Zij inspireren, geven tips, advies, laten zien hoe mooi hun producten in gebruik zijn en maken prachtige Pinterestproof afbeeldingen!

 • Baby, kind, ouderschap en gezin
 • Trouwen en bruiloften
 • Interieur en wonen
 • DIY en knutselen
 • Beauty
 • Fashion
 • Eten en recepten
 • Gezondheid, fitness en sport
 • Reizen

Bloggen en Pinterest!

Ben jij blogger? En schrijf je over deze onderwerpen. Yeah, dan is Pinterest the place to be! Als blogger heb je namelijk veel content en Pinterest houdt van dagelijkse activiteit. Fijn als je dus ook wat te delen hebt. Inspireer de gebruikers en prikkel ze om door te klikken naar jouw website.

Webshop en Pinterest!

Heb jij een webshop en verkoop jij producten die passen bij deze onderwerpen? Dan zou ik ook zeker niet meer wachten met Pinterest. Je kunt sowieso je producten pinnen. En denk ook eens aan een pin van een productcategorie. Heb je 15 productcategorieën dan heb je ook al 15 verschillende pins. Mét unieke url’s en dat is heel leuk voor de vindbaarheid.

Ieder product heeft ook een eigen url en dat is dus gewoon een extra link erbij. Blog je daarnaast ook nog eens, dan heb je een echte traffic machine te pakken!

Pinterest geschikt of niet voor jouw bedrijf? Do de check

Pinterest geschikt voor jouw bedrijf?

Mocht je twijfelen of Pinterest marketing iets voor jou is. Ga dan ook op zoekwoordenonderzoek uit. Controleer of jouw branche al te vinden is op Pinterest en of er vraag naar je product is.

 1. Open Pinterest (heb je nog geen account maak er 1 aan volg deze link)
 2. Klik op de zoekbalk bovenin
 3. Vul een zoekwoord in die past bij jouw bedrijf
 4. Kijk dan naar de resultaten – in de gekleurde balkjes eronder verschijnen de meest populaire woorden die passen bij je eerste zoekwoord
 5. Bekijk wat voor soort pins er tevoorschijn komen
 6. Kijk wat de concurrent doet – heeft hij/zij een Pinterest account zo ja, wat wordt er dan op gedeeld

Bekijk mijn video over Zoekwoorden en Pinterest als je meer wilt weten over het gebruik van de juiste zoekwoorden.

In het geval van Pinterest denk ik ook echt baat het niet schaadt het niet. Tuurlijk het kost tijd, maar als je eenmaal weet wat je moet doen is het niet zo heel ingewikkeld. En het kan een gigantische hoeveelheid aan verkeer naar je website opleveren!

En is Pinterest geschikt voor jouw bedrijf?
Ik hoop het, want het is zo leuk om op Pinterest actief te zijn! 

Wil jij meer resultaat en succes behalen met Pinterest? Schrijf je in voor mijn 1 op 1 training! Bekijk de mogelijkheden hier>

Happy day!

Categorieën

Gratis checklist Pinterest voor bedrijven!

Schrijf je in en ontvang mijn GRATIS checklist. "Boost jouw business met Pinterest"

Ontvang maximaal 1x per week een Pinterest-tip in je inbox!

Inschrijving is gelukt! Go check je email.

Pin It on Pinterest

Share This