fbpx
Hoe shoppen mensen op Pinterest. Bekijk deze onmisbare informatie online

Hoe shoppen mensen op Pinterest

Neem Facebook en Instagram, echte social media en inmiddels weten we allemaal wel zo’n beetje de do’s and don’ts. Maar what about Pinterest? Pinterest is een online visuele zoekmachine en weet jij wat de voordelen zijn voor jouw bedrijf? Weet jij hoe gebruikers zich gedragen op Pinterest? Heb jij een shop, e-commerce website of merk dan is het heel interessant om te weten: Hoe shoppen mensen op Pinterest?

Hoe gedragen mensen zich op Pinterest

Voor online marketeers en social media managers van merken en e-commerce bedrijven is het belangrijk te weten waarom je zichtbaar moet zijn op een platform. Je wilt graag weten wat gebruikers doen op zo’n platform.

Wat doen mensen op Pinterest

Bekend is dat mensen, de gebruikers op Pinterest, op zoek zijn naar dingen om te doen, te proberen of te kopen. In eerste instantie is dat een zoektocht, een oriëntatiefase zonder daarbij merk bewust op zoek te zijn. Pinterest gebruikers geven juist aan dat ze door Pinterest merken ontdekken. 

Pinterest customer journey

Wat blijkt is dat je door middel van Pinterest de gebruiker al in de eerste fase van de customer journey kunt beïnvloeden. Dat maakt het heel interessant voor bedrijven. Daarnaast worden de klanten ook beïnvloed in de andere fases. Dat gecombineerd met andere marketinguitingen omvat je de hele aankoopfase van de klant.

Pinterest Infographic

In de volgende infographic van Pinterest is heel mooi zichtbaar hoe mensen shoppen op Pinterest. Zeker in relatie tot bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Bekijk de infographic voor alle info hieronder!

Ga voor nog meer informatie en de download naar: 
https://business.pinterest.com/en/blog/heres-how-people-shop-on-pinterest

Pinterest Training of advies

Wil jij voor jouw bedrijf meer resultaat en succes? Ik kan je erbij helpen. Boek een Pinterest training op maat of download eerst mijn gratis checklist.

Lijkt me leuk van je te horen!

Arlette

PinCreative
Pinterest marketing

Inschrijven

NIEUW

E-book Pinterest door PinCreative "Boost jouw business met Pinterest"
Checklist downloaden boost jouw business met Pinterest

Schrijf je in en ontvang mijn GRATIS checklist

Ontvang wekelijkse tips voor nog meer succes met Pinterest!

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!

Pin It on Pinterest

Share This