fbpx
Eigen content pinnen en repinnen op Pinterest. Welke strategie kies jij? Ga jij voor beide of pin je alleen jouw eigen content? Bekijk de video voor meer info.

Eigen content pinnen en repinnen van anderen

Op Pinterest heb je de mogelijkheid om op je Pinterest-account jouw eigen pins te pinnen. Maar je kan ook content van anderen pinnen. Pinnen en repinnen in deze korte blog en video vertel ik je er meer over. Voorheen stond er dan bij een pin “repinnen”. Tegenwoordig staat er “bewaren”.

Feitelijk komt het op hetzelfde neer. Je bewaart op jouw account en in jouw borden pins van anderen. Deze pins van anderen de “repins” blijven altijd verwijzen naar de oorspronkelijke URL van diegene die de pin heeft gemaakt.

Je kan jouw borden op jouw Pinterest-account dus gaan vullen met zowel eigen pins als repins. 

Pin alleen content van jezelf

Wil je alleen maar eigen content pinnen? Dat kan en het maakt voor Pinterest helemaal niet uit hoe je jouw borden vult. Eigen content pinnen zorgt in elk geval voor meer bekendheid, bereik en de meeste kliks naar jouw site! Wil je continue zichtbaar zijn dan heb je wel veel content nodig om je borden mee te vullen.

Kies voor een combinatie van eigen pins en repins

Veel merken en bedrijven kiezen er voor om een combinatie te maken. Waarbij ze vaak de 80/20 regel aanhouden. Ongeveer 80% eigen content pinnen en repinnen van anderen 20%.

Zorg er wel voor dat als je gaat repinnen. En andermans content gaat bewaren, je checkt of het past bij jouw bedrijf. Wat jij wilt uitstralen en of de link klopt. Er zijn helaas ook op Pinterest regelmatig spam en fake urls’ te vinden. Een check is aan te raden.

Welke strategie kies jij op Pinterest

Er is geen gouden regel. Doe gewoon waar jij je goed bij voelt. In deze korte video vertel ik je ook kort over pinnen en repinnen.

Bekijk mijn andere artikelen over Pinterest hier.

Master Pinterest als een pro de online Pinterest training

GRATIS

Checklist downloaden boost jouw business met Pinterest

Schrijf je in en ontvang mijn GRATIS checklist

Ontvang wekelijkse tips voor nog meer succes met Pinterest!

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!

Pin It on Pinterest

Share This