Een visionboard maken met deze 5 tips voor dromen, doelen en meer

Een visionboard maken met deze 5 tips

Vroeger toen ik een klein meisje van 11 was tekende ik graag mijn dromen. Een groot huis, een prinsessenjurk, de hoofdrol in de musical of een vakantie in een ver land. Heerlijk vond ik dat.
Ik kreeg er een instant happy gevoel van.
A long the way ben ik dat tekenen kwijtgeraakt.
Hoe ik dat tegenwoordig doe lees je in deze blog. Een visionboard maken met deze 5 tips.

Ideëen spuien

Toen ik ongeveer 20 was begon ik met het opschrijven van mijn dromen en doelen.
Ik had altijd een notitieboekje of een papiertje liggen waarop ik mijn ideeën kon spuien. Inmiddels heb ik al heel wat notitieboekjes volgeschreven.
Heel leuk om terug te lezen want veel dingen zijn ook echt uitgekomen.

Creatief Visualiseren

Op een gegeven moment las ik een boek “Creatief visualiseren” daarin stond beschreven hoe je dromen en wensen kunt visualiseren door middel van een visionboard.
Hierbij maak je dromen en wensen visueel. Voor mij de ideale manier om weer dat instant happy gevoel te krijgen. Het maakt het concreet. En weet je wat het leuke is?
Als je ook daadwerkelijk gelooft dat je de dingen die je opplakt kunt behalen dan komen ze ook echt uit.

Law of attraction

Law of attraction, the secret noem het zoals je wilt. Voor mij werkt het en wat is dit leuk om te doen! Ideaal voor een zondagmiddag. Mijn kinderen doen ook gezellig mee en samen dromen we over de dingen die we nog graag willen bereiken, willen doen en willen ontdekken.

Een visionboard maken Pinterest

Hierbij een visionboard maken met deze 5 tips

Een moodboard maken kan natuurlijk met een stapel tijdschriften, een schaar en lijm. Maar natuurlijk ook met Pinterest!

Tip 1

Knippen en plakken: Pak een A4-tje of groter mag natuurlijk ook. Kies per bord 1 onderwerp.
Dus bijvoorbeeld de onderwerpen: gezondheid, werk, relatie, huis, succes en ga zo maar door. Het best is om het niet allemaal door elkaar heen te plakken en maken. Per thema/onderwerp maak je 1 visionboard.

Digitaal met Pinterest: Maak een account aan op Pinterest en maak per thema of onderwerp een bord aan. Denk aan droomhuis, droomoutfit, keuken, bruiloft, business, jouw droomauto, mindset, quotes en nog veel meer!

Tip 2

Pak een stapel oude tijdschriften en zoek naar afbeeldingen, plaatjes en teksten die je aanspreken. Die passen bij het thema en die jouw wensen, doelen het best weergeven.

Je kunt er altijd een aantal teksten bij schrijven. Schrijf dan vooral in de tegenwoordige tijd.
Dus niet: “Ik hoop dat dit mijn droomhuis wordt”
Nee, kies liever voor: “Dit is mijn droomhuis hier woon ik”

Op Pinterest: ga in de zoekbalk op zoek naar de onderwerpen waar jij mooie afbeeldingen van wilt zien. Klik vervolgens op bewaren en kies het bord waarop je deze pin wilt bewaren. Zo verzamel je in ieder bord de mooiste afbeeldingen. Wil jij ook graag weten waar je iets kan kopen? Of waar je meer inspiratie kan vinden? Klik dan ook eens door naar de website achter de pin.

Tip 3

Affirmaties helpen om je visionboard krachtig te maken. Gebruik zinnen die beginnen met IK BEN…..

Voorbeelden:

Ik ben rijk, ik ben succesvol, ik ben krachtig, ik ben energiek, ik ben enthousiast, ik ben liefdevol, ik ben sterk, ik ben zelfverzekerd…. En zo zijn er nog veel meer te verzinnen. Deze zijn niet alleen zeer effectief om erbij te schrijven maar ze zijn ook fantastisch om dagelijks hardop te zeggen.

Affirmaties op Pinterest: Ook op Pinterest kan je allerlei affirmaties vinden. Type het maar eens in in de zoekbalk. Kies voor money mondset, positieve affirmaties, ik ben affirmaties enz.

Tip 4

Hang je visionboard op een plek waar je het dagelijks kunt zien. Waar je er dagelijks mee geconfronteerd wordt. Alleen op die manier krijg je steeds meer het gevoel dat je het al leeft, dat je die persoon al bent. Dat het er al is zoals jij het graag wil.

De wc, de koelkast of een spiegel? Het maakt niet uit zolang jij er maar vaak genoeg naar kunt kijken.

Maak van je lievelingsbord een screenshot en maak deze de achtergrond van jouw computer. Maak van de mooiste afbeeldingen een collage.

Tip 5

Open Pinterest regelmatig om borden aan te vullen met nieuwe pins. En gebruik de beelden ook om mee te visualiseren. Het wordt hierdoor nog echter!

Sowieso leuk om te doen want dat helpt je ook bij het visueel maken van je dromen. Zoek dus in de zoekbalk naar de mooiste afbeeldingen en pin ze op jouw visionboard-bord!

Uitprinten van jouw visionboard

Extra tip: Als je allerlei afbeeldingen hebt gespot en hebt opgeslagen zou je ze ook op je computer kunnen opslaan en er een collage van kunnen maken. Druk de afbeelding vervolgens af en je hebt jouw digitale visionboard afgedrukt. Deze kan je net zoals een papieren visionboard ergens ophangen.

Veel knip, plak en/of pin-plezier!

Arlette

Ps: Heb jij een bedrijf en wil jij Pinterest zakelijk inzetten? Lees dan mijn blog een Pinterest business account opzetten hier>>

Pinterest business boost checklist

Vergroot jouw Pinterest kennis

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This