De onmisbare Pinterest tools doe het snel en makkelijk

De onmisbare Pinterest tools, zo doe je het snel en makkelijk

O nee, niet nog een kanaal erbij om te onderhouden. Dat is een veelgehoorde reactie van ondernemers. Waar haal ik de tijd vandaan!?
En dat terwijl Pinterest echt heel waardevol is voor je business. Vandaag wil ik je een aantal tools laten zien waarmee jij Pinterest op een snelle, makkelijke en vol te houden manier kan inzetten voor jouw bedrijf. Ik vertel je meer over de onmisbare Pinterest tools die ervoor zorgen dat jij met max 2 uur per week ook een succesvol Pinterest-account kan hebben.

Pinterest tool numero 1

Canva

De tool Canva is niet alleen mega handig voor Pinterest maar eigenlijk voor al je social media uitingen. Voor het maken van branded content, voor het maken van headers, presentaties, folders en ga zo maar door. In het geval van Pinterest wil jij dat jouw pins op Pinterest opvallen, bijdragen aan naamsbekendheid en ervoor zorgen dat mensen doorklikken.

Goede pins zijn afbeeldingen waarin de afbeelding zelf al veel vertelt. Daarnaast zorgt tekst voor context en je kan een call-to-action toevoegen zodat mensen sneller klikken. In Canva zijn talloze sjablonen die je met jouw eigen huisstijl kan aanpassen. Een kind kan de was doen.

 

Voorbeelden canva pinterest

 

De echte pro’s onder ons gebruiken Adobe photoshop en Indesign. Maar wil jij jouw afbeeldingen op een makkelijke manier bewerken? Wil jij jouw content jouw huisstijl meegeven? Dan is Canva the place to be.

Je hebt een gratis versie en een betaalde versie. In beide kan je prachtige Pinterest-proof afbeeldingen maken. En dat is toch echt wel een essentieel onderdeel van een succesvolle Pinterest strategie.

Tool(s) numer 2

Als je dan prachtige Pinterest-proof afbeeldingen hebt gemaakt is het tijd om ze te gaan posten op Pinterest. Dat kan natuurlijk handmatig maar dat is heel tijdrovend. Iedere dag weer een nieuwe afbeelding uploaden, tekst erbij verzinnen etc. Niet echt snel en efficiënt.

Hierbij een aantal opties waarmee je jouw pins in kan plannen.

Optie 1:

Inplannen op Pinterest zelf. Je kan op Pinterest pins uploaden, alle gegevens goed invullen en vervolgens kiezen voor “later publiceren”. Je kiest een datum, selecteert het bord en slaat de pin op.

Let op: Je kan tot maximaal 2 weken vooruit plannen.

Later publiceren in Pinterest zo doe je dat

Zodra jij jouw Pinterest account opent zie je een rijtje met de ingeplande pins.

Optie 2

Echt een onmisbare Pinterest tool is het gebruik van een plannertool zoals Buffer, Hootsuite, Later of Tailwind. Tailwind zal ik zo nog apart uitlichten omdat deze plannertool de meeste mogelijkheden biedt en voor de meeste tijdwinst zorgt.

Bij planners is het zo dat afhankelijk van het gekozen pakket je een aantal pins kan inplannen. Soms is dat er 1 per dag soms zijn dat er meer. Kijk welk pakket je hebt.

Vaak is het wel mogelijk om verder vooruit te werken. Ideaal als je met een marketingkalender werkt en content al eerder kan inplannen. Je kan dan meerdere weken vooruit plannen. In Pinterest zelf kan dat dus niet.

Tailwind voor Pinterest

Zoals ik al schreef wil ik deze plannertool even apart toelichten. Planners zoals Buffer, Later en Hootsuite bieden je een goede basis om het je makkelijk te maken. Maar wil jij echt sneller en efficiënter aan de slag? Dan moet je Tailwind gebruiken!

De mogelijkheden:

– Meerdere afbeeldingen tegelijk uploaden
– Video’s uploaden
– Titel en omschrijving aanpassen
– Mogelijkheid om 1 pin in meerdere borden te pinnen
– Mogelijkheid om dat met een tijdsinterval te doen
– Eigen schema aanmaken met hoeveelheid pins per dag
– Tijden kiezen waarop je wilt pinnen
– Per dag 1 tot eindeloze hoeveelheden pins inplannen
– Samenwerken dmv tribes (hierbij deel je elkaars pins voor een groter bereik)
– Inzicht in statistieken
– Met een extensie pins van je eigen website of van een andere website in plannen
– Eerder gepind beeld opnieuw met de extensie uploaden en inplannen

Voor ongeveer € 15 euro per maand kan jij weken vooruit werken. Heb je geen omkijken meer naar je pins en weet jij dat jouw content dagelijks verspreid wordt!

(Werkt ook voor Instagram)

In deze video laat ik je kort zien hoe het werkt.
Mocht je graag met Tailwind aan de slag gaan, via *deze link kan je Tailwind gratis uitproberen.

Pinterest tool 3

Zoekwoorden zijn een belangrijk onderdeel van de Pinterest-strategie. Aangezien Pinterest na Google en YouTube de grootste zoekmachine is zul je aan de slag moeten met een zoekwoordenonderzoek. Dat kan gelukkig heel makkelijk in Pinterest zelf.

Zoekbalk in Pinterest

Ken jij jouw doelgroep? Weet jij wat de belangrijkste zoekwoorden zijn voor jouw bedrijf? Start met een onderzoek op Pinterest. Type gewoon een paar van de belangrijkste woorden in en kijk wat er tevoorschijn komt.

Pinterest laat je in de uitklap al de meestgezochte woorden en combinaties zien.

Uitklap zoekbalk Pinterest

Klik je op enter/zoeken dan laat hij met kleine blokjes nog meer opties aan je zien.

Zoekwoord combinaties na 1 woord Pinterest

Ik koos in dit geval voor het woord “natuurlijke” in de uitklap zie je dan al allerlei opties. Vervolgens klikte ik op enter en kreeg deze opties in de zoekbalk te zien.

Voor natuurlijke make-up kreeg ik het volgende resultaat.

Natuurlijke make-up zoekwoorden Pinterest

Zo krijg je steeds specifieker in beeld waar mensen naar zoeken. Gebruik deze zoekwoorden en combinaties in je Pinterest-account, bij je borden en bij je pins. Op die manier worden jouw pins beter gevonden.

Kort samengevat welke onmisbare Pinterest tools er zijn:

1) Canva, maak de mooiste pins
2) Plannertool, doe het snel en makkelijk
3) Zoekbalk in Pinterest, word beter vindbaar

Wil jij nou ook graag meer weten over Pinterest en hoe je dit het best voor jouw bedrijf kan inzetten?

Ik heb een super aanbieding voor je. Bestel nu mijn e-book inclusief mini cursus voor maar € 24,- ex BTW.

KLIK HIER voor meer info!

Pinterest business boost checklist

Vergroot jouw Pinterest kennis

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This