De planner voor Pinterest. Tailwind heeft veel voordelen!

Wat is de beste planner voor Pinterest?

Mijn antwoord zou dan zijn: Tailwind! Er zijn heel veel verschillende planners beschikbaar. Hootsuite, Buffer, Later, Planoly en vele anderen. De meeste planners hebben de mogelijkheid om pins in te plannen voor Pinterest.

Vaak zijn dat maar een paar pins per dag of soms zelfs maar 1. Daarnaast is het gebruik van deze planners niet heel handig voor Pinterest.

In Pinterest zelf kan je ook inplannen. Dit kan tot 2 weken vooruit.

Goedgekeurd als planner voor Pinterest

Tailwind is een officiële partner van Pinterest en alles wat je via Tailwind zal inplannen wordt door het algoritme van Pinterest als goede content gezien.

Daarmee bedoel ik dat er geen verschil is tussen het handmatig in Pinterest zelf inplannen en inplannen via Tailwind.

Pinterest vindt beide oké!

Voordelen van Tailwind als planner voor Pinterest:

  • Je kunt je eigen schema maken. Kies je voor 4 pins per dag of misschien zelfs 30. Het kan allemaal. Maak een schema wat bij jouw bedrijf past. Ook per dag kan je aangeven hoeveel je wilt pinnen.
  • Je kan statische pins inplannen en videopins. (Carrousel-, product- en ideepins zijn niet mogelijk)
  • Tailwind is slim, hij weet op welke tijden je het best kunt pinnen en geeft je ook suggesties om tijdstippen toe te voegen aan je schema.
  • Weken of zelfs maanden vooruit werken. Hallo tijdwinst!
  • Afbeeldingen kan je uploaden vanaf je computer en deze vervolgens inplannen.
  • Je kunt vanaf je website afbeeldingen uploaden. Voordeel is dat gelijk de juiste URL meegenomen wordt.
  • Met de Tailwind extensie op je computer kan je vanaf iedere willekeurige website afbeeldingen inplannen. Je kunt dus ook andermans content pinnen als aanvulling op je eigen content. (De informatie die Tailwind meeneemt komt altijd vanaf die website. Dus die URL, pintitel en omschrijving). Auteursrechten worden hiermee niet geschonden.

Tailwind ontdekken

Deze planner voor Pinterest lijkt misschien heel ingewikkeld maar als je een paar video’s en blogs van Tailwind hebt gelezen kom je al een heel eind. Ik weet niet of het voor jou ook geldt, maar ik leer het best in de praktijk. Gewoon mee beginnen dus en dan wijst het zichzelf. De video hieronder helpt je ook op weg (dit is nog een oude lay-out imiddels is Tailwind anders geworden).

Tarieven Tailwind

Wil je aan de slag met Tailwind dan is het voor 20 pins per maand GRATIS! Via deze affiliate link kun je je aanmelden. Omdat het een affiliate link is ontvang ik een hele kleine commissie. Dus mocht je interesse hebben graag via deze link = lief!

Heb jij meer dan 20 pins per maand nodig dan zijn er verschillende pakketten. Voor 100 pins per maand betaal je ongever 10 euro. Je krijgt korting als je meteen voor een jaar betaalt.

Tailwind create

Je kan in tailwind ook pins maken. Kies voor een afbeelding, tekst en je huisstijl. In een paar klikken heb je 25+ varianten van pins. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de opmaak niet altijd even mooi vind. Voor mij werkt Canva als bewerkingsprogramma het best. Daar heb ik meer controle over mijn visuals. In Tailwind kan het nogal veel en onrustig worden.

Extra mogelijkheden Tailwind Instagram

Tailwind heeft in elk geval vele mogelijkheden. Je kan namelijk in 1 account de 100 beschikbare pins ook inzetten als posts op Instagram. Dus ook voor Instagram is dit een geschikte plannertool.

Heb je vragen? Stel ze via de mail of hieronder in een reactie!

Pin It on Pinterest

Share This