De planner voor Pinterest. Tailwind heeft veel voordelen!

Wat is de beste planner voor Pinterest?

Mijn antwoord zou dan zijn: Tailwind! Er zijn heel veel verschillende planners beschikbaar. Hootsuite, Buffer, Later, Planoly en vele anderen. De meeste planners hebben de mogelijkheid om pins in te plannen voor Pinterest.

Vaak zijn dat maar een paar pins per dag of soms zelfs maar 1. Daarnaast is het gebruik van deze planners niet heel handig voor Pinterest.

In Pinterest zelf kan je ook inplannen. Dit kan tot 2 weken vooruit.

Goedgekeurd als planner voor Pinterest

Tailwind is een officiële partner van Pinterest en alles wat je via Tailwind zal inplannen wordt door het algoritme van Pinterest als goede content gezien.

Daarmee bedoel ik dat er geen verschil is tussen het handmatig in Pinterest zelf inplannen en inplannen via Tailwind.

Pinterest vindt beide oké!

Voordelen van Tailwind als planner voor Pinterest:

  • Je kunt je eigen schema maken. Kies je voor 5 pins per dag of misschien zelfs 30. Het kan allemaal. Maak een schema wat bij jouw bedrijf past.
  • Tailwind is slim, hij weet op welke tijden je het best kunt pinnen en geeft je ook suggesties om tijdstippen toe te voegen aan je schema.
  • Weken of zelfs maanden vooruit werken. Hallo tijdwinst!
  • Afbeeldingen kan je uploaden vanaf je computer en deze vervolgens inplannen.
  • Je kunt vanaf je website afbeeldingen uploaden. Voordeel is dat gelijk de juiste URL meegenomen wordt.
  • Met de Tailwind extensie op je computer kan je vanaf iedere willekeurige website afbeeldingen inplannen. Je kunt dus ook andermans content pinnen als aanvulling op je eigen content. (De informatie die Tailwind meeneemt komt altijd vanaf die website. Dus die URL, pintitel en omschrijving). Auteursrechten worden hiermee niet geschonden.

Tailwind ontdekken

Deze planner voor Pinterest lijkt misschien heel ingewikkeld maar als je een paar video’s en blogs van Tailwind hebt gelezen kom je al een heel eind. Ik weet niet of het voor jou ook geldt, maar ik leer het best in de praktijk. Gewoon mee beginnen dus en dan wijst het zichzelf. De video hieronder helpt je ook op weg.

Tarieven Tailwind

Wil je aan de slag met Tailwind dan is het voor de eerste 100 pins GRATIS! Via deze affiliate link kun je je aanmelden. Omdat het een affiliate link is ontvang ik een hele kleine commissie. Dus mocht je interesse hebben graag via deze link = lief!

Zijn de 100 pins op dan kun je een abonnement afnemen voor ongeveer €15,- per maand. Dan kun je onbeperkt inplannen. En heb je ook een extra inzicht in statistieken!

Heb je vragen? Stel ze via de mail of hieronder in een reactie!
Arlette

Checklist Boost jouw business met Pinterest. Pinterest voor bedrijven de tips voor een kick-start.

Gratis Pinterest checklist

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This