Ontspannen en succesvol in 2021. Dit zijn de 5 tips van Daisy Da Veiga

5 tips voor een Ontspannen en Succesvol 2021 

Gastblog
In dit blog deelt Daisy Da Veiga haar verhaal en tips voor een ontspannen en succesvol 2021. Want hoe doe je dat? Moederschap, ondernemerschap, vrouw zijn, tijd voor jezelf nemen, je dromen en doelen achterna en dat ook nog eens zo ontspannen mogelijk. Daisy heeft al vele ambitieuze en ondernemende vrouwen geholpen zichzelf op nummer 1 te zetten. Zij is ervan overtuigd dat wanneer je dat doet, je ontspannen en succesvol kan zijn. Lees snel haar verhaal en de 5 tips!

Work-life balance topsport

Als ondernemende en getrouwde moeder is work-life balance topsport geworden voor mij. 4 mensen in een huis met een eigen wil, karakter, behoefte en ritme. Daarnaast klanten met wensen en behoeftes. Om nieuwe klanten te bereiken heb je weer met algoritmes te maken. De wereld gaat snel en het is verleidelijk om mee te gaan in die rush.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je als ondernemer slaagt zonder jezelf te verliezen in de rush? 

Het is als ambitieuze en ondernemende vrouw namelijk heel makkelijk om jezelf te verliezen. 2020 en Corona maakte het belang van ontspannen ondernemen ook nog eens een topprioriteit. Ik weet niet hoe het voor jou was, maar 2020 was voor mij een enorm uitdagend jaar.

Met 2 kleine kinderen van 4 en 1,5 jaar, een man met een fulltime baan in een topfunctie bij een groot bedrijf en tientallen klanten die ik ook nog eens door deze stressvolle periode heen mocht begeleiden, was het heel verleidelijk om mezelf te verliezen.

Toch was 2020 juist het jaar waarin ik echt Ontspannen Succesvol ben geworden. Omdat ik jou hetzelfde gun deel ik 5 tips met jou, zodat ook jij in 2021 vanuit meer Ontspanning Succevol wordt.

Ontspannen succesvol in 2021 ontdek de tips om meer rust te creëren en toch ook succesvol te zijn met deze 5 tips!

De 5 tips voor meer ontspanning en succes in 2021

Tip 1: Maak tijd voor jezelf

Cliché, I know, Clichés zijn clichés omdat ze waar zijn. Mijn tip gaat er niet zozeer om dat je 1 uur in je agenda moet blokken, maar vooral dat je begrijpt dat jij ook tijd in je agenda verdient. Zoals jij je telefoon, laptop en auto oplaadt of tankt zodat je het kunt blijven gebruiken, heb jij ook energie en oplaad momenten nodig om te kunnen blijven functioneren. Hoe voelt het voor jou om elke dag 1 uur in te plannen om iets leuks voor jezelf te doen?

Wat zijn de dingen die jij leuk vindt?

Is dat wandelen, een serie kijken, kleuren, nieuwe recepten ontdekken, orakelkaarten trekken met een wierookstokje erbij, dansen, aan yoga doen, schrijven? Plan dit voor jezelf in. Door deze ruimte voor jezelf te creëren, breng je jouw inspiratie opgang en zet je je motor aan om de rest van de dag er voor anderen te kunnen zijn. Zorg ervoor dat jouw interne energievoorraad gevuld is, zodat je zelf energie hebt om weg te geven. Mocht 1 uur nu niet haalbaar zijn, begin met een dansje van 5 minuten. Of een krachtig gebed van 1 minuut. Laad jezelf op.

Tip 2: Zorg voor fantastische Business Buddies

Ondernemers zijn een apart soort volk. Je hebt het lef om je eigen weg te volgen. (Ook al weet je soms niet meer wat die weg ook alweer was). Je haalt zekerheid uit je eigen visie en je hebt de daadkracht om je dromen achterna te gaan. Je hoopte op vrijheid en geeft alle vrijheid op om jouw ondernemersdoel te realiseren. Als ondernemende moeder heb je 2 bedrijven te managen: Je gezin en je onderneming. Kun jij je voorstellen dat de CEO van KPN ook de CEO van Vodafone Ziggo zou zijn? Nee toch, en toch is dat hoe het is als leider van jouw gezin en bedrijf. Gelijkgestemden geven jou het gevoel dat je niet de enige bent.

Het is fijn om begrepen te worden en inspiratie op te doen. Als je moe bent, zijn jouw business buddies daar om te zeggen dat rusten ook hoort bij succes. En als je bang bent om te gaan, zijn ze er om je een schop onder je kont te geven en zeggen dat je nu eens jezelf uit de weg mag gaan, zodat je kunt gaan stralen zoals je bedoeld bent. Of als je niet weet hoe dat ene technische ding ook alweer werkt, weten zij het wel. Dank je wel Arlette, dat je in 2020 mijn business buddy bent geworden!

Vind een mastermind groep waar jij jezelf kunt zijn en de gelijkgestemdheid voelt

Of start je eigen mastermind-groep, vraag aan 2-3 collega ondernemers om elke week of 2x per maand op een vast moment bij elkaar in te checken en elkaar te cheerleaden.

Tip 3: Weet wat je missie is

“When the going gets tough, the tough gets going.” is een gezegde dat mij heel erg aanspreekt. Als jij weet waarom jij doet wat je doet, zal dat je door alle uitdagingen heen trekken. Het is als een soort magneet dat jou trekt door de moeilijke momenten. Ziek kind, weinig online respons en likes, een lancering dat niet oplevert wat je wilde, manlief zit niet op 1 lijn met jou, corona lockdown. Waarom dan toch doorzetten? Omdat je weet dat je een missie hebt en dat jouw werk ertoe doet, betekenisvol is voor de maatschappij.

Hoe vind je jouw missie

Wat gebeurt er met jouw klanten nadat jij met ze hebt gewerkt? Wat is het effect daarvan op henzelf, hun gezin en in hun werk?

Mijn missie is om vrouwen te inspireren om zichzelf en hun verlangens centraal te stellen. Zodat ze van betekenis kunnen zijn zoals ze bedoeld zijn. Op het moment dat vrouwen op hun plek staan en voelen wie ze in essentie zijn, zijn ze fantastische leiders. Voor zichzelf, hun gezin en hun klanten. De vrede en vreugde die ze bij mij hervinden, werkt met een domino-effect door en zo draag ik bij aan het positief veranderen van de wereld. Iedere pin, podcast, post, lancering, hoofdpijnmoment doet er toe. Voor een positievere uitkomst voor de maatschappij. Jouw werk doet er toe.

Tip 4: Vind jouw easy communication flow

Zichtbaarheid. Je kunt er 24 uur mee bezig zijn en nog het gevoel hebben dat je tekortschiet. Live gaan. Story delen. Podcast opnemen. Advertenties plaatsen. Funnels bouwen. Pins maken. Blog schrijven. Tik tok dansje want ja je moet ook leuk zijn en connectie maken met je volgers.

Moeten moeten moeten. de vraag dat hierbij belangrijk is:

Wat gaat jou gemakkelijk af en via welk kanaal heb je de meeste en leukste interactie?

Focus daarop. Daar waar het jou het makkelijkst afgaat, verbind je het krachtigst met jouw volgers en potentiële klanten. Uiteindelijk gaat communicatie om de verbinding. Op welke manier kun jij het makkelijkst communiceren en daardoor mensen laten verbinden met jouw content en energie? Is dat spreken, live of met script? Is dat schrijven? In beeld of alleen audio? 1 op 1 of groepen? Dit is een kwestie van ontdekken en experimenteren, maar dat geeft dan zoveel rust als je niet het gevoel hebt dat je op 20 plekken moet zijn. Zorg voor 1 content focus plek, van waaruit je dan pins, kunt maken of posts of overige content. Maak het jezelf gemakkelijk!

Tip 5: Wees lief voor jezelf

Ondernemer zijn is echt uitdagend. Het vraagt lef, creativiteit, doorzettingsvermogen, veerkracht en aanpassingsvermogen. Als je ondernemer bent, mag je trots op jezelf zijn. Sta eens stil bij het moment waarop jouw leven zoals dat nu is, een droom was. Je verlangde er zo naar en nu leef je dat. Het is zo verleidelijk om te focussen op de ongerealiseerde verlangens. Wees lief voor jezelf en zie hoe goed je het nu doet. Schrijf alle positieve aspecten van jezelf en van jouw onderneming op en geef jezelf ook een schouderklopje als je dit allemaal terug leest.

In 10 stappen ontspannen en succesvol van Daisy da Veiga

Groei en ontwikkeling tips

Wil je nog meer tips om te te groeien in Ontspannen Succesvol zijn, dan kun jij het boek “In 10 stappen Ontspannen Succesvol” bestellen via www.daisydaveiga.com daar reik ik je nog veel meer tips en reflectievragen om meer ruimte, rust en vrijheid voor jezelf te creëren.

Ga eerst met deze 5 tips aan de slag en merk op hoeveel ruimte en positieve energie dit al brengt!

Pinterest business boost checklist

Vergroot jouw Pinterest kennis

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This