5 tips om de online zichtbaarheid van jouw bedrijf mee te vergroten

5 tips om de online zichtbaarheid van jouw bedrijf mee te vergroten

In dit blog deel heel graag een aantal tips waarmee jij de zichtbaarheid maar ook zeker de vindbaarheid van jouw bedrijf vergroot.

En ik heb er een video van gemaakt deze kan je onderaan de pagina bekijken. De tips om de online zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten zijn natuurlijk eindeloos. De afgelopen maanden ben ik door businesscoach Zarayda Groenhart flink door de mangel gehaald. Een paar belangrijke tips die ik van haar heb geleerd deel ik nu met jou!

En nee, het zijn geen tips die alleen maar over Pinterest gaan 😉

Tip 1: jouw boodschap

Weet jij wat jouw boodschap is? Weet jij waarom je dit bedrijf hebt? Weet jij welk probleem jouw product of dienst oplost? Start bij het ontdekken waarom jij doet wat je doet. Zodra jij een heldere boodschap hebt, ben je veel beter in staat om die boodschap te vertalen naar leuke content.

Mijn boodschap is:
Laat jouw bedrijf groeien met Pinterest. Inspireer en wees creatief! Laat jouw producten en diensten zien voor meer verkeer, bezoekers, naamsbekendheid, bereik en conversies.

Tip 2: know, like, trust

Zo oud als de weg naar Rome, maar nog steeds relevant! Bij een eerste date vraag je iemand toch ook niet gelijk ten huwelijk?!

Je moet eerst iemand kennis met je laten maken, dan gaan ze je leuk vinden (volgen op social bijvoorbeeld) en daarna kunnen ze je pas gaan vertrouwen. Sla dit stuk niet over en bouw aan een relatie!

Om potentiële klanten kennis met je te laten maken helpt het om blogs en artikelen te schrijven, video’s te maken of een podcast te beginnen. Hierin vertel je meer over wie je bent, wat je doet, wat jouw producten zijn enz. Wissel tips, productaanbod en persoonlijke verhalen af.

Tip 3: kies een vorm waarin je jouw boodschap deelt

Video’s, blogposts of een podcast? Het maakt niet uit! Produceer content en deel dit consequent op verschillende kanalen. Je kan je content hergebruiken en aanpassen voor meerdere kanalen.

Maak bijvoorbeeld video’s waarin je meer vertelt over je product of dienst. Ook kan je hiermee heel goed jouw verhaal en boodschap overbrengen. Waarom zijn deze producten er? Wat voor probleem lossen ze op? Mensen kopen geen producten maar ze kopen het resultaat en het liefst van echte mensen.

Tip 4: onderzoek waar jouw doelgroep zich bevindt

Je hoeft echt niet overal zichtbaar te zijn. Het helpt als je weet waar jouw doelgroep zich bevindt.

Als voorbeeld neem ik Pinterest. De grootste groep gebruikers is vrouw in een leeftijd van 25-50 jaar. Ze hebben gemiddeld een hoog inkomen. Ze zijn op zoek naar inspiratie, creativiteit, nieuwe trends, recepten, interieur tips, babykamer inrichten, kaarten, quotes, gezondheid en nog veel meer.

Zoekopdrachten zijn breed, van gezondheid, tot food, uiteraard wonen en interieur. Past jouw product hierbij dan is Pinterest een goede plek om zichtbaar te zijn. 

Kijk waar jouw doelgroep is en verspreid daar jouw boodschap met verschillende vormen van content!

Tip 5:  Start met Pinterest voor jouw bedrijf.

Jij weet nu of jouw doelgroep zich op Pinterest bevindt. Zo ja? Alle content die jij maakt kan ook op Pinterest. Goed nieuws toch?

Verwijs naar alle pagina’s die relevant zijn. Denk aan alle landingspagina’s van producten, diensten en blogposts. 

5 tips om de online zichtbaarheid van jouw bedrijf mee te vergroten

Samenvatting voor meer online zichtbaarheid

1. Maak je boodschap helder

2. Know, like, trust

3. Kies een vorm die bij je past (video, blog, podcast)

4. Weet waar jouw doelgroep zich bevindt

5. Start met Pinterest voor jouw bedrijf voor een continue stroom aan verkeer

Bekijk de video voor alle tips en schrijf je in voor mijn GRATIS checklist!

Pinterest business boost checklist

Vergroot jouw Pinterest kennis

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en download de checklist

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijving is gelukt! Check je email, ook je spam!!

Pin It on Pinterest

Share This